PROGNOZA METEO. Vreme schimbătoare în weekend, cu soare şi ploi. Săptămâna viitoare se încălzeşte din nou

Prognoza meteo. Weekendul se anunţă cu vreme bună în prima parte, pentru ca duminică vremea să se răcească, fiind aşteptate şi ploi. De luni încolo se încălzeşte din nou.

13 iul. 2017, 10:04
PROGNOZA METEO. Vreme schimbătoare în weekend, cu soare şi ploi. Săptămâna viitoare se încălzeşte din nou

LA NOAPTE

IN TARA
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sud-estul tării si la munte, unde, mai ales la începutul noptii, vor fi averse, descărcări electrice si intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat vor fi conditii de grindină, iar cantitătile de apă vor depăsi punctiform 15…20 l/mp. Unele intensificări ale vântului se vor semnala si în Moldova si zona montană înaltă.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 grade în estul Transilvaniei si 20 de grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări temporar accentuate si se vor semnala averse slabe, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

VINERI

IN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza în zona de munte, iar noaptea si în nord-vestul teritoriului, unde izolat vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va prezenta unele intensificări în prima parte a zilei în regiunile estice si sud-estice, iar de scurtă durată si asociat averselor.

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nord-vest si în depresiuni si 31…32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei si 18 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

SAMBATA

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade, dar vremea va deveni instabilă ziua în jumătatea de nord a tării, precum si în zonele de deal si de munte, iar noaptea mai ales în est si sud. În aceste regiuni vor fi înnorări temporar accentuate si local vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantităti de apă mai însemnate si conditii de grindină. În restul timpului si al teritoriului, cerul va fi variabil si astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Temperaturile maxime se vor situa între 20…21 de grade în nord si în depresiuni si 31…32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 si 18 grade.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. În cursul zilei, cerul va fi variabil, dar noaptea înnorările se vor accentua si vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă si răcoroasă. Cerul va fi variabil în vestul tării, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantităti de apă mai însemnate. În vestul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 si 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei si 19…20 de grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi răcoroasă si instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere accentuată fată de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

TENDINTE

LUNI

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va încălzi fată de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, precum si în zonele de deal si de munte, unde, pe arii restrânse, ziua, vor fi ploi de scurtă durată si, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în regiunile estice si sud-estice, mai ales în prima parte a intervalului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21…22 de grade în estul Transilvaniei si 28…29 de grade în vestul si sudul teritoriului, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 si 18 grade.

MARTI – JOI

Vremea va continua să se încălzească usor si treptat, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai mare în cursul după-amiezilor în zona de munte.