PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine geroasă în majoritatea zonelor. Unde mai sunt aşteptate ninsori

PROGNOZA METEO. Vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă dimineața în majoritatea zonelor.

07 ian. 2019, 11:57
PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine geroasă în majoritatea zonelor. Unde mai sunt aşteptate ninsori

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -19 grade în depresiuni și -4 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros în sud-estul teritoriului, variabil în est și în vest și predominant senin în rest. Pe arii restrânse și trecător va mai ninge slab în Dobrogea, Muntenia, Moldova și la munte. Vântul va sufla cu unele intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, estul Munteniei și pe crestele montane. Spre dimineață izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi mai rece decât în mod normal la această dată. Temperatura minimă va fi de -7…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a nopții când trecător vor mai fi posibile fulguieli. Vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă dimineața în majoritatea zonelor, iar noaptea în Moldova, în depresiuni și pe arii restrânse în Muntenia. Cerul variabil, se va înnora treptat, ziua în jumătatea de vest a țării, apoi și în celelalte regiuni. Mai ales seara și noaptea va ninge, trecător moderat cantitativ în Banat, în Crișana, în Maramureșși în general slab în Transilvania, nordul Moldovei, vestul și nordul Olteniei și izolat în restul teritoriului. În a doua parte a nopții în sudul Crișanei și în nordul Banatului vor fi condiții pentru precipitații sub formă de lapoviță și ploaie ce vor putea determina formarea poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, pe litoral și la munte, mai ales la altitudini mari unde va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 1 grad, iar cele minime între -12 și -1 grad, mai scăzute în depresiuni spre -16…-15 grade. Izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -7…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în general închisă. Ziua, mai ales în jumătatea de vest a țării, vor fi precipitații pe arii restrânse și slabe cantitativ, mixte în Banat și în Crișana, unde dimineața vor mai fi condiții de polei și predominant ninsori în celelalte regiuni. Seara și noaptea precipitațiile se vor extinde treptat în regiunile sud-vestice, sudice, estice, centrale și la munte, iar izolat, îndeosebi în sud-est, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Acestea vor fi mixte în Dobrogea și în Bărăgan și mai ales sub formă de ninsoare în rest. Izolat vor fi condiții pentru formarea poleiului sau a ghețușului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane unde va spulbera zăpada sau va viscoli ninsoarea și în sud-estul teritoriului. Valorile termice vor crește semnificativ față de intervalul precedent și se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei, astfel încât se vor înregistra maxime cuprinse între -3 și 6 grade și minime, în general, între -8 și 2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în general închisă, dar se va încălzi față de intervalul anterior. Pe parcursul nopții temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține în general închisă și se vor semnala precipitații în sud, centru și est și pe arii restrânse în restul țării. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, cu excepția extremității de sud-est a teritoriului, unde vor predomina ploile ziua și vor fi mixte noaptea. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări în regiunile extracarpatice și la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar și în Moldova și pe litoral, iar în celelalte regiuni va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în general închisă și temporar vor mai fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în continuare în general închisă și va ninge, în prima parte a intervalului, pe arii restrânse în nord-est, centru, sud-est și zonele montane, iar noaptea local în nord-vest. În Dobrogea și în estul Munteniei, trecător, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, până la tare pe creste, dar local și în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 4 grade, iar cele minime, în general, între -12 și -4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 1 grad, iar cea minimă de -9…-7 grade.

DE SAMBATA PANA LUNI Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord a țării.