Prognoza meteo. Vreme toridă de vară, ploile vin abia în weekend. Zăpada a rămas doar pe Transalpina VIDEO

Cerul va fi variabil în vestul şi nordul ţãrii şi mai mult senin în rest. În nordul Carpaţilor Orientali vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Moldova. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

10 apr. 2024, 13:33
Prognoza meteo. Vreme toridă de vară, ploile vin abia în weekend. Zăpada a rămas doar pe Transalpina VIDEO

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi frumoasã, dar deosebit de caldã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Moldovei şi în estul Munteniei, iar cele minime între 4 şi 15 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, temporar noros în nord-estul ţãrii şi la munte, zone în care pe suprafeţe mici se vor semnala averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în regiunile estice şi sud-estice. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã spre 7 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã, cu precãdere în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice, în a doua parte a zilei şi noaptea, local la deal şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-est, dar şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 29 de grade, cu cele mai scãzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Vremea de Florii, 1 Mai şi Paşte 2024. Meteorologii au anunţat prognoza meteo de sărbători

BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã şi deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, temporar noros noaptea, când vor fi posibile averse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele specifice datei, astfel maximele se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar minimele între 4 şi 14 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în prima parte a zilei, când pe alocuri la munte şi izolat în restul teritoriului vor mai fi averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte, în Transilvania şi Moldova.

BUCURESTI
Valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 8…11 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în primele ore ale intervalului, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Carpaţii Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, iar cele minime, în general, între 6 şi 16 grade.

BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã, iar valorile termice în creştere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 25…27 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

Cum va fi vremea la vară și când să vă planificați concediile. Șefa ANM Elena Mateescu a explicat la ce să ne așteptăm din punct de vedere al prognozei meteo în perioada următoare

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
În prima zi vremea va fi frumoasã, iar regimul termic caracterizat de valori mult mai mari decât în mod obişnuit la mijlocul primãverii. În intervalul urmãtor vremea se va rãci şi va fi instabilã, la început în vestul, nordul şi centrul ţãrii, apoi şi în celelalte regiuni.

BUCURESTI
În primele douã zile vremea va fi frumoasã şi mult mai caldã decât în mod normal la mijlocul primãverii. În ultima zi se va rãcori, instabilitatea atmosfericã va fi în accentuare şi se vor semnala averse.

 

Lucrări pentru deszăpezirea Transalpinei

Drumarii intervin pe Transalpina pentru a deszăpezi porțiunea dintre Rânca și Obârșia Lotrului, au anunțat reprezentanții DRDP Craiova. Deocamdată nu se poate estima cînd va fi redeschisă circulația, temperaturile pe timpul nopții fiind scăzute.

“Continuăm pe DN 67C lucrările de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă și pregătim deschiderea drumului. Lucrăm cu două autofreze de mare capacitate. Una lucrează pe sectorul dinspre Obârșia Lotrului, una dinspre Rânca, două încărcătoare frontale de mare capacitate și un utilaj cu răspânditor de material antiderapant care acționează cu sare pentru a topi gheața care se formează pe timpul nopții”, au declarat reprezentanții DRDP Craiova.

Ei au avut un mesaj și pentru conducătorii auto. “Rugăm participanții la trafic să nu încerce să intre pe acest sector de drum pentru că pe timpul nopții se formează gheață pe partea carosabilă și riscurile de evenimente rutiere nedorite sunt foarte, foarte mari”, a mai transmis sursa citată.