PROGNOZA METEO. Vremea caldă va fi „răcorită” de furtuni puternice pe seară

PROGNOZA METEO. Vremea ne va juca feste în următoarea perioadă, dacă în timpul zilei vom avea parte de temperaturi ridicate şi vreme frumoasă, spre după-amiază şi seara cerul va fi acoperit de nori care vor lăsa precipitaţii importante şi chiar grindină.

26 mai 2014, 13:08
PROGNOZA METEO. Vremea caldă va fi „răcorită” de furtuni puternice pe seară

PROGNOZA METEO. Ziua de marţi începe cu vreme frumoasă în cea mai mare parte a tarii, dar treptat, mai ales după-amiază şi seara instabilitatea atmosferică se accentuează în cea mai mare parte a ţării. Norii cu mare dezvoltare verticală acoperă cerul temporar şi pe arii relativ extinse aduc averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, vor fi averse torenţiale în urma cărora se vor aduna peste 25  de l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile scad uşor îm vest, iar în general maximele se vor situa între 21 grade în Dealurile de vest şi 31 grade în Bărăgan.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, vremea va fi caldă, soarele e foarte darnic în primele ore, dar după-amiază instabilitatea atmosferică e tot mai accentuată de la o oră la alta. Norii se adună pe cer şi spre seară lasă averse însoţite de descărcări electrice şi vânt turbulent. Până după-amiază mercurul urcă la maxime în jur de 29 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri fenomenele asociate instabilităţii atmoesferice mai accentuate îşi fac simţită prezenţa, mai ales după-amiază şi seara în nord, centru şi în est, precum şi la munte, unde norii cu mare dezvoltare verticală întuneca temporar cerul şi aduc ploi de vară însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi ploi torenţiale, mai însemnate cantitativ şi condiţii de grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil şi doar izolat ploi şi descărcări electrice. În ce priveşte temperaturile maxime, e mai cald decât în mod obişnuit în regiunile extracarpatice, iar, în rest, regimul termic e apropiat de cel normal, cu valori de la 21 grade în estul Transilvaniei până la 30 grade în sudul extrem al Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri continuă să fie mai cald decât în mod obişnuit în ultimele zile ale lunii mai, cu maxime după-amiază de 29, 30 grade. În prima parte a zilei vremea e şi frumoasă, cu cerul variabil, dar după-amiază norii strâng rândurile şi cresc şansele pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi în general instabilă, mai ales în vest, nord şi în centru vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi răbufniri ale vântului, fenomene care în noaptea de joi spre vineri vor fi mai frecvente în sud şi în est. Izolat, vor fi averse puternice, cantităţile de apă care vor fi însemnate şi sunt foarte posibile şi căderi de grindină. Temperaturile maxime scad uşor şi se încadrează în general între 19 grade în Maramureş şi cel mult 29 în sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, în cea mai mare parte a zilei, va fi o vreme destul de frumoasă şi caldă, cu maxime de 27, 28 grade. Spre seară însă norii se înmulţesc treptat pe cer şi mai ales noaptea acoperă cerul şi lasă averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO. Vineri, temperaturile continuă să scadă, mai accentuat în sud şi vremea devine răcoroasă pentru această dată în majoritatea regiunilor, cu maxime de la 16 la 23 grade. În majoritatea regiunilor, mai ales după-amiază şi în primele ore ale nopţii vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi rafale de vânt, mai frecvent în jumătatea de est a ţării, la finalul săptămânii temperaturile cresc uşor, iar averse şi descărcări electrice vor fi mai ales la deal şi la munte şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.