PROGNOZA METEO: Vin două săptămâni cu temperaturi EXTREME

PROGNOZA METEO. În această săptămână, vremea caniculară va domina întreaga ţară, în timp ce, în intervalul 27 iulie-2 august, temperaturile vor scădea cu doar 2-3 grade. Ploile nu vor reuşi să răcorească atmosfera, deoarece vor fi unele de scurtă durată şi vor avea caracter de furtuni.

20 iul. 2015, 09:12
PROGNOZA METEO: Vin două săptămâni cu temperaturi EXTREME

PROGNOZA METEO BANAT

Prima saptamâna a intervalului de prognoza va fi caracterizata de o vreme caniculara, cu maxime ale temperaturii aerului de 35…37 de grade, în medie. În cursul nopţilor mediile termice vor scadea de la 20..21 la început, spre 17 grade pe 22 iulie, dupa care vor creste din nou spre 18…19 grade. În primele zile din cea de a doua saptamâna temperaturile scad usor de la o zi la alta, atingând valori medii diurne de 32…34 de grade pe 28 – 29 iulie, când minimele nocturne vor fi de aproximativ 17 grade. Dar spre finalul perioadei de prognoza regimul termic va creste din nou si temperaturile maxime vor atinge, în medie, 35…36 de grade în primele zile ale lunii august.

Manifestari specifice instabilitaţii atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse în prima saptamâna de prognoza, iar probabilitatea pentru averse mai frecvente va creste în intervalul 26-28 iulie.

PROGNOZA METEO CRISANA

La începutul intervalului temperaturile diurne vor avea valori medii de 33…34 de grade, dar apoi vor creste, spre 37 de grade în jurul datei de 23 iulie, când vremea va redeveni caniculara. Ulterior, regimul termic va marca o noua scadere, spre medii de 31…32 de grade pe 28 – 29 iulie, iar în primele zile din august se vor atinge temperaturi maxime de 33…34 de grade. Temperaturile minime vor scadea de la 20 de grade la începutul perioadei de prognoza, spre 16 grade pe 22 iulie, apoi se vor situa în jurul valorii de 18 grade pâna la finalul primei saptamâni. În a doua saptamâna vor fi medii termice nocturne de 16…18 grade.

Probabilitatea pentru averse si fenomene asociate instabilitaţii atmosferice va fi mai ridicata în prima zi si, din nou, în perioada 26-28 iulie. În rest, doar izolat vor fi ploi de scurta durata, slabe cantitativ.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Dupa o usoara racorire a vremii în primele doua zile ale prognozei, vremea va redeveni calduroasa în intervalul 22-26 iulie, când se vor atinge din nou valori medii ale temepraturilor maxime de 33…34 de grade. Dupa 27 iulie, regimul termic va scadea usor, spre medii termice situate între 30 si 32 de grade, ce se vor menţine pâna la finalul celor doua saptamâni de prognoza. Media temperaturilor minime nocturne va scadea spre 14 grade pe 22 iulie, pentru ca apoi, pâna la sfârsitul intervalului de prognoza, sa se menţina relativ constanta, în jurul a 14…15 grade.

Dupa prima zi în care vor fi averse pe arii extinse, probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va fi redusa si doar între 26 si 28 iulie sunt prognozate din nou ploi pe arii mai extinse, posibil însemnate cantitativ pe 28 iulie.

PROGNOZA METEO MARAMURES

În primele zile, temperaturile maxime vor fi în crestere, de la o medie de 30 de grade pe 21 iulie, pâna la 35…36 de grade în intervalul 23-25 iulie. Apoi temperaturile vor scadea, spre 29…30 de grade pe 28 si 29 iulie, pentru ca în intervalul 30 iulie – 2 august sa se situeze, în medie, la valori de 31…32 de grade. Temperaturile minime vor scadea la începutul intervalului de prognoza, atingând valorea medie de 15 grade pe 22 iulie, apoi se vor încadra,
în general, între 15 si 17 grade, pâna la sfârsitul perioadei de prognoza.

Manifestarile de instabilitate atmosferica vor fi mai frecvente în prima zi a intervalului si, din nou, în perioada 26-28 iulie, când aversele pot fi mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

La începutul intervalului de prognoza vremea se va racori, maximele diurne vor scadea de la valori medii de 34…35 de grade în prima zi la 30 de grade în cea de-a doua zi, dar ulterior vremea va redeveni calduroasa, caniculara chiar în intervalul 23-27 iulie, când mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 35…36 de grade. Între 28 iulie si 2 august, regimul termic diurn va fi caracterizat de medii termice de 32…33 de grade. În ceea ce priveste temperaturile nocturne, acestea vor marca o scadere la începutul intervalului de prognoza, atingând o medie de 15 grade pe 22 iulie, pentru ca în intervalul 23 iulie – 2 august sa se situeze între 17 si 19 grade.

Local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica, în special la începutul intervalului de referinţa (20 iulie) si, din nou, între 26 si 28 iulie, când vor fi posibile izolat si ploi torenţiale.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Pâna pe 23 iulie, temperaturile maxime se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade, apoi regimul termic va marca o crestere, vremea va deveni calduroasa, izolat caniculara, iar maximele diurne vor atinge 33…34 de grade între 25 si 28 iulie. Ultima parte a perioadei de prognoza va fi caracterizata de temperaturi medii diurne de aproximativ 31 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluie variabila în prima saptamâna de prognoza, când mediile termice se vor situa, în general, în jurul valorii de 19 grade, dar a doua saptamâna va fi caracterizata de nopi tropicale, cu temperaturi ce nu vor coborî, în medie, sub 20…21 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi foarte scazuta si doar pe 21 si 28-29 iulie sunt posibile ploi slabe, de scurta durata.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul intervalului, chiar caniculara în prima zi de prognoza si, din nou, în intervalul 25-28 iulie, când se vor atinge medii ale temperaturilor maxime de 36…37 de garde. Dupa 29 iulie canicula va persista, chiar daca la cote mai reduse, iar maximele termice se vor situa în jurul a 35 de grade pâna la sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza. Valorile de temperatura pe timpul nopţilor vor marca o scadere, de la 20..21 de grade pe 21 iulie, spre 16 grade pe 24-25 iulie, pentru ca apoi regimul termic nocturn sa creasca din nou, fiind caracterizat, în medie, de valori de 18…19 grade pâna la finalul perioadei de prognoza.

Probabilitatea pentru averse va fi destul de scazuta pe ansamblu, totusi manifestari de instabilitate atmosferica sunt de asteptat în zonele submontane, unde cel mai probabil pe 20-21 iulie si, din nou, în intervalul 26-29 iulie vor fi ploi de scurta durata.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Vremea se va menţine calduroasa si pe tot parcursul celor doua saptamâni de prognoza media maximelor diurne nu va coborî sub 34 de grade. Cele mai ridicate valori medii ale temperaturii aerului, de 36…37 de grade, se vor înregistra pe 20, 26 si 27 iulie, când canicula va fi mai intensa. Nopile vor fi caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa, în medie, între 18 si 21 de grade în prima saptamâna de prognoza, pentru ca în cea de-a doua saptamâna regimul termic nocturn sa fie relativ constant, cu temperaturi minime de aproximativ 18 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi destul de scazuta, totusi manifestari de instabilitate atmosferica sunt de asteptat pe arii restrânse la începutul intervalului, dar si între 26 si 29 iulie, cu menţiunea ca în jurul datei de 28 iulie ploile pot fi însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Vremea se va menţine calda în cea mai mare parte a intervalului de referinţa, fiind estimate valori maxime, în medie, de 22…24 de grade, iar temperaturi mai mari, de 25…26 de grade, sunt prognozate pe 20 iulie si, din nou, în intervalul 23-25 iulie, când vor fi cele mai calde zile. În cursul nopţilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 12 si 14 grade în cea mai mare parte a intervalului de prognoza.

Manifestari ale instabilitaţii atmosferice se vor semnala doar pe arii restrânse în cursul dupa-amiezelor, dar la începutul intervalului si din nou în perioada 26…28 iulie aversele pot fi mai frecvente si în cantitaţi mai însemnate.


loading...