PROGNOZA METEO. Vremea de Anul Nou, timp numai bun de ieşit în stradă. Cum începem 2020

Vremea va fi normală termic în primele zile ale anului 2020 şi doar trecător, la munte, vom avea parte de fulguieli.

30 dec. 2019, 14:22
PROGNOZA METEO. Vremea de Anul Nou, timp numai bun de ieşit în stradă. Cum începem 2020

Marţi, în ultima zi a anului, valorile de temperatură vor marca o creștere în cea mai mare parte a țării. Temporar vor fi înnorări și pe spații mici trecător se vor semnala precipitații slabe mixte, în Moldova unde în primele ore ale intervalului vor favoriza depuneri de polei, iar seara și noaptea în sud-est, în timp ce la munte, dar și în Maramureș și Transilvania izolat va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, spulberând zăpada depusă anterior, iar la cote mai reduse local în Moldova, în sudul și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, mai scăzute în depresiuni, iar cele minime în general între -8 și 1 grad.

Marţi, la Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale. Cerul, mai mult senin în primele ore va avea înnorări temporare în restul intervalului, și doar trecător noaptea vor fi condiții pentru precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2…0 grade.

Miercuri, pe 1 Ianuarie. valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când, însă doar izolat și trecător se vor semnala precipitații slabe – ninsori la munte și în centru și mai ales lapoviță în estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse în prima parte a intervalului local în centru, est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

La Bucureşti, miercuri, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valorile în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -4 grade.

Joi, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la munte, unde doar izolat și trecător vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 5 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Noaptea, în zonele joase de relief pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

Joi, la Bucureşti, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

Vineri, în ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în centru, est și sud-est însă probabilitatea de apariție a precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, mai coborâte în depresiuni, iar cele minime în general între -9 și 0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață în zonele joase de relief.

La Bucureşti, vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad Celsius.