PROGNOZA METEO. Vremea frumoasă va mai ţine două zile, de miercuri vin ploile

Temperaturile se află pe un trend ascendent, care va continua până luni, de marţi începând să scadă uşor, din nordul şi vestul ţării. La Bucureşti şi în restul sudul ţării scăderile din termometre vor fi vizibile de miercuri, când e posibil să avem şi ploi.

16 feb. 2020, 11:29
PROGNOZA METEO. Vremea frumoasă va mai ţine două zile, de miercuri vin ploile

Luni, vremea va fi în general frumoasã şi mult mai caldã decât normal în a doua decadã a lunii februarie în cea mai mare parte a ţãrii, dar în special în zonele de deal şi de munte. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în cursul nopţii în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde spre dimineaţã izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, la altitudini mari, dar local şi în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, mai ridicate (pânã la 16…18 grade) în Subcarpaţii Moldovei şi de Curburã şi în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 6…7 grade în dealurile din Banat şi Crişana. Dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã pe arii restrânse, cu precãdere în centrul ţãrii.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi predominant frumoasã şi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 0…1 grad, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã, unde vor fi condiţii de ceaţã, mai ales noaptea.

Marţi, deşi în vestul şi în nordul ţãrii valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent, vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei în regiunile intracarpatice, iar noaptea şi în restul teritoriului, dar numai pe spaţii mici va ploua slab. La munte, în special în Carpaţii Orientali, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 4…5 grade. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Miercuri, valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã în jumãtatea de sud-est a ţãrii, cu toate acestea, la nivelul întregii ţãri, va fi în continuare o vreme mai caldã decât normal. În cursul zilei, cerul va avea înnorãri în regiunile sudice unde pe alocuri va ploua slab, dar şi la munte unde se vor semnala pe spaţii mici precipitaţii mixte. Noaptea nebulozitatea va cuprinde majoritatea zonelor, ploile vor fi frecvente şi moderate cantitativ în Banat şi în Oltenia, în timp ce în Muntenia şi Dobrogea pe arii restrânse va ploua slab; în Crişana şi Maramureş vor fi ploi şi lapoviţã, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi posibile izolat. La munte vor predomina ninsorile, local mai consistente, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 12 grade, iar cele minime în general între -4 şi 4 grade.

La Bucureşti, miercuri, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, în scãdere faţã de ziua precedentã, va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 3…4 grade.

Joi, valorile termice vor continua sã scadã uşor în cea mai mare a ţãrii, astfel cã cele maxime se vor încadra între 4 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade. În special pe parcursul zilei, vor fi înnorãri şi precipitaţii în majoritatea zonelor, ploi pe arii extinse, moderate cantitativ în sud-sud-vest, precipitaţii predominant sub formã de ploaie în nord-vest şi în centru şi ninsori la munte. În restul teritoriului precipitaţiile vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi temporar şi în celelalte zone, cu precãdere în sud-vest.

Şi la Bucureşti, joi, vremea va continua sã se rãceascã uşor. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.


loading...