PROGNOZA METEO. Vremea începe să se încălzească treptat

PROGNOZA METEO. Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, iar precipitaţiile se vor restrânge doar la câteva regiuni din ţară. Din fericire, vom avea parte de un weekend frumos cu vreme caldă, chiar dacă norii de pe cer vor mai lăsa din când în când ploi slabe.

07 mai 2014, 13:05
PROGNOZA METEO. Vremea începe să se încălzească treptat

PROGNOZA METEO. Joi,  vremea împarte ţara noastră în două zone. În vest, în nord-vest, dar şi în centru instabilitatea atmosferică e mai accentuată şi drept urmare cerul se înnorează temporar şi plouă local în Banat şi în Crişana, iar după-amiază pe arii mai restrânse la munte şi doar izolat în Maramureş şi în Transilvania. Vorbim şi despre averse însoţite de fulgere, tunete şi răbufniri ale vântului. În celelalte regiuni însă va fi încă o zi frumoasă, cu cerul mai mult senin. Temperaturile maxime se vor situa în general între 15 grade pe litoral şi 23 grade în sudul extrem, dar în vest aşteptăm valori cu câteva grade mai mici decat miercuri.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, bucureştenii se vor bucura de încă o zi cu vreme foarte frumoasă şi chiar uşor mai caldă. Soarele domină autoritar cerul, vântul suflă cel mult moderat. Până după-amiază temperatura ajunge la maxime în jur de 21 grade.

Cum va fi VREMEA în această vară PE LITORAL: Fenomene extreme, violente şi chiar tornade

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, dar va fi uşor instabilă. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe, mai ales în zona montană. Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat în regiunile sud-estice şi va ploua pe arii extinse în Dobrogea şi local în Moldova şi Muntenia. Vor fi mai ales averse, însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului şi de descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 si 25 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul variabil se va înnora treptat începând de după-amiază, iar noaptea trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă în jumătatea estică a teritoriului, precum şi la munte, unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice, iar izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate. În restul ţării, cerul va fi temporar noros, iar ploile slabe, de scurtă durată îşi vor face apariţia pe spaţii mai restrânse. Vântul va prezenta unele intensificări îndeosebi în regiunile intracarpatice şi în zona montană, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări temporare şi mai ales ziua se vor semnala averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 21 de grade.

PROGNOZA METEO. Încheiem săptămâna cu o zi de duminică frumoasă şi caldă, cu ploi izolate şi de scurtă durată în special în zona de munte. Noaptea vor fi înnorări şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului în vestul şi în nord-vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade.