PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească, VINE TOAMNA

PROGNOZA METEO 3 ZILE. Vremea începe să se răcească, anunță meteorologii. Treptat, temperaturile se vor răci în întreaga țară, iar în unele zone vor fi chiar mai scăzute decât normalul pentru această perioadă.

14 sept. 2019, 13:18
PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească, VINE TOAMNA

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi parțial noros la munte și în jumătatea de sud-est a țării, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, în timp ce în restul teritoriului va fi variabil spre senin. Vântul va fi în general moderat în regiunile sudice și sud-estice și pe crestele montane și va sufla slab în celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4…5 grade în zonele depresionare din nord-vest și din centru și 18 grade pe litoral. Cu totul izolat, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răcori și în jumătatea de sud a teritoriului, astfel că, la nivelul întregii țări, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a 0 grade în cele din Carpații Orientali.

BUCUREŞTI
Valorile termice, în scădere față de ziua precedentă, se vor situa în jurul celor normale ale datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre 9…10 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi în toate zonele țării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime, în general, între 7 și 17 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat în regiunile nordice și nord-vestice, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului posibil și în nord-vest, asociat ploilor.

BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 11 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în regiunile nordice, unde valorile termice se vor situa ușor sub cele normale pentru această perioadă, și va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în rest. Cerul va avea înnorări temporare și, cu precădere ziua, vor fi ploi locale, în special averse posibil însoțite de descărcări electrice, la munte, în centru și nord și pe arii restrânse în vest, unde și vântul va avea intensificări temporare; în zona montană înaltă vântul va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei și 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 și 17 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci și în jumătatea de sud a țării, astfel încât temperaturile maxime, mai scăzute decât mediile multianuale în vest, centru și nord și apropiate de normal în rest, vor fi cuprinse în general între 17 și 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai coborâte în depresiuni, posibil ușor negative. Cerul va fi temporar noros și va ploua slab pe arii restrânse, cu probabilitatea mai mare la munte, în regiunile sudice și în extremitatea de nord. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, precum și în nordul, centrul și estul teritoriului, dar local și temporar și în celelalte zone.

BUCUREŞTI
Vremea se va răci, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre 8 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla în general moderat.

JOI – DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice perioadei în jumătatea de nord și apropiate de normal în rest. Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe.

BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.