PROGNOZA METEO. Vremea întoarce foaia: se răceşte accentuat. Ce temperaturi vor fi în weekend

PROGNOZA METEO. Sfârşitul de săptămână aduce vreme caldă, cu temperaturi specifice verii. De luni, vremea se va răci accentuat.

23 oct. 2019, 14:11
PROGNOZA METEO. Vremea întoarce foaia: se răceşte accentuat. Ce temperaturi vor fi în weekend

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ

În estul Munteniei, Dobrogea și în zonele joase din Moldova, în cea mai mare parte a intervalului va fi ceață sau nebulozitate stratiformă și izolat burniță, astfel încât valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale. În celelalte regiuni vremea va fi în continuare deosebit de caldă și predominant frumoasă cu cerul mai mult senin, iar ceața se va semnala în orele dimineților, pe arii restrânse pe văi și în depresiuni. Vântul va sufla slab până la moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade în zonele cu ceață persistentă din Moldova și în jur de 29 de grade în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime între
2 și 14 grade, ușor mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până în jur de 0 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest spre 16…17 grade.

LA BUCUREŞTI

În prima parte a zilei și din nou pe parcursul nopții va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar după-amiaza cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Valorile termice vor caracteriza o vreme caldă, astfel maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minima va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical. Director ANM: „Pericolul e unul extrem de puternic”. Cum este afectată România din weekend

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ

În regiunile estice și sud-estice, în condiții de nebulozitate joasă local persistentă și ceață mai ales în prima parte a zilei și noaptea, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale. În restul țării vremea va fi deosebit de caldă la amiază, cerul mai mult senin, iar ceața se va semnala în orele dimineților, local în sud și izolat în centru. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, izolat mai scăzute în Moldova, iar cele minime, în general, între 2 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI

Îndeosebi în prima parte a zilei și din nou în a doua parte a nopții va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar în restul
intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, maxima urmând a fi de 18…20 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 8 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Valorile termice diurne vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a teritoriului. În zonele joase din sudul și din estul țării, în prima parte a zilei și din nou noaptea, va fi nebulozitate joasă și local ceață, izolat asociate cu burniță. În celelalte regiuni cerul va fi mai mult senin și doar pe suprafețe mici, în orele dimineților, se va semnala ceață. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări mai ales în cursul nopții pe crestele Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, cu cele mai mari valori în sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -2…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 14 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod normal în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul intervalului va fi ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

În cea mai mare parte a țării, valorile termice vor continua să se situeze peste cele normale în această perioadă din an. În special la începutul zilei, în zonele joase din est și din sud-est va fi nebulozitate joasă și local ceață, posibil asociate cu burniță. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin ziua, apoi va deveni parțial noros, iar ceața se va semnala pe spații restrânse, dimineața. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, ușor mai mici în depresiunile Carpaților Orientali.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mai cadă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar la începutul zilei va fi ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 28.10.2019 ORA 08 – 31.10.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți în prima zi în în regiunile nordice, apoi în toată țara. Probabilitatea de ploaie va crește în majoritatea zonelor.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice diurne vor rămâne peste mediile climatologice specifice perioadei în prima zi, apoi vremea se va răci accentuat. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea de-a doua zi a intervalului.