PROGNOZA METEO. Vremea intră într-un proces de răcire. Când apar ploile

Toamna îşi intră în drepturi. De marţi, vremea intră într-un proces de răcire întâi în jumătatea de nord a țării, apoi în toată ţara. Vântul va avea intensificări în zona montană, unde la rafală se vor depăși viteze de 80...90 km/h. Temperaturile maxime va ajunge marţi la 33...34 de grade. Şi în Bucureşti vremea va continua să fie caldă, dar de miercuri temperaturile scad.

16 sept. 2019, 12:26
PROGNOZA METEO. Vremea intră într-un proces de răcire. Când apar ploile

PROGNOZA METEO MARŢI: Vremea se va răci în jumătatea de nord a țării, mai accentuat în nordul și în centrul Moldovei, unde valorile termice diurne se vor situa sub cele normale pentru această dată, dar se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și averse în Maramureș, în nordul Moldovei, local în Banat, la deal, la munte și doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special pe creste, unde va fi tare, iar la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h și doar pe suprafețe mici și la cote mai reduse în zonele joase de relief, în special în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în nordul Moldovei și 33…34 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 9 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 13 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea se va răci în toată țara și va deveni răcoroasă în regiunile vestice, nordice și centrale și normală termic în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 și 27 de grade, iar cele minime între -3…-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumă, și 14…15 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud, sud-est, precum și în zona montană, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde va fi tare, iar la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h, dar local și la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu precădere în nord-est și sud-vest (în general rafale de 45…60 km/h).

LA BUCUREŞTI: Vremea se va răci, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 7 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40…45 km/h.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi răcoroasă, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi pe arii restrânse în sud-est și doar izolat, pe parcursul zilei, în extremitatea de sud și în cea de nord. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 14 grade, mai coborâte în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi răcoroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO VINERI: Valorile termice vor fi în continuare sub cele caracteristice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe spații restrânse ploi în nordul și nord-estul țării. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, iar pe crestele montane va avea temporar intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade, mai coborâte în depresiuni unde vor fi condiții de brumă. Dimineața izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi în continuare sub cele caracteristice acestei perioade, cu o maximă de 20…22 de grade și o minimă de 7…9 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ: Vremea se va menține răcoroasă, deși spre finalul intervalului valorile termice vor mai crește ușor. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține răcoroasă, deși spre finalul intervalului valorile termice vor mai crește ușor. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.