PROGNOZA METEO. Vremea rămâne instabilă pentru câteva zile

PROGNOZA METEO. Vremea va continua să fie instabilă în următoarele zile, orele cu temperaturi ridicate fiind însoţite şi de cele cu ploi şi furtuni.

30 iun. 2014, 14:03
PROGNOZA METEO. Vremea rămâne instabilă pentru câteva zile

PROGNOZA METEO. Marţi, tot instabilă rămâne vremea, mai ales în nordul, nord-estul şi local în centrul ţării, unde sunt de aşteptat din când în când averse ce încă mai au caracter torenţial, tunete, fulgere, vânt puternic şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă mai depăşesc local 15…20 l/mp şi izolat se adună chiar peste 40 l/mp. Dar nici în restul ţării nu va fi soare pe săturate, din când în când norii stau mai adunaţi şi vor fi reprize de ploaie, mai ales în sud-est şi în zona de munte. Iar temperaturile vor fi şi ele în scădere, nu vom avea mai mult de 18 grade în termometre în Maramureş şi estul Transilvaniei şi doar in sud-estul ţării abia dacă se mai ating 28 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi vor fi înnorări şi averse însoţite de descărcări electrice şi scurte intensificari de vânt, iar la amiază vor fi aproximativ 26 de grade în termometre, puţin cam răcoare pentru prima zi a lunii lui cuptor.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se îndreaptă şi va fi soare bună parte din zi. Abia după-amiază apar şi norii ce aduc izolat ploi de scurtă durată şi descărcări electrice prin zonele montane. Iar la  prânz vor fi temperaturi de la 23 de grade în nordul Moldovei până la 29, izolat, în vest şi sud.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri va fi vreme frumoasă, fără nori purtători de ploaie şi fără vânt agitat, aşa că până la amiază în termometre se adună aproximativ 28 de grade, potrivite pentru început de iulie.

PROGNOZA METEO. Joi un nou val de ploi se abate asupra ţării noastre, în majoritatea regiunilor apar din nou aversele torenţiale, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificările vântului vor lua şi aspect de vijelie, iar pe alocuri va cădea şi gridină. Iar aceste furtuni vor lovi ziua vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării şi doar local regiunile sudice, pentru ca în noaptea următoare să afecteze cu precădere estul, sud-estul şi centrul teritoriului. Ca urmare, temperaturile scad faţă de ziua precedentă în Maramureş, Crişana, Banat şi nord-vestul Transilvaniei, şi pornesc de la 18 grade în nord-vest, şi doar în sudul extrem al ţării, izolat, se mai ating câteva valori de 30 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi se strică vremea, după soarele din zori se adună tot mai mulţi nori, la amiază vor fi aproximativ 28 de grade în termometre, iar spre seara şi în noaptea următoare apar şi averse cu tunete, fulgere şi vânt în rafale.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, norii încă treneaza peste estul şi sudul ţării, la fel şi peste zona de munte, unde încă mai cad pe alocuri averse însoţite de descărcări electrice. În celelalte regiuni însă, vremea se îndreaptă, predomină soarele şi doar prin Transilvania mai cad, izolat,  câteva ploi de scurtă durată, posibil însoţite de fenomene electrice. Vântul însă are intensificări temporare în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, dar şi timpul averselor, iar la amiază vor fi temperaturi de la 20 la 28 de grade la scara întregii ţări. Cât despre zilele următoare, meteorologii ne asigură că temperaturile vor mai creşte, vom simţi la amiază arşiţa soarelui de vară, vremea devine călduroasă, iar ploile scurte ale amiezelor vor fi de interes, mai ales pentru zonele de munte.