PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia! Cum va fi săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO. După weekendul călduros,valorile termice vor marca o scădere la nivelul întregii țări, iar ploile îşi vor face simţită prezenţa.

26 oct. 2019, 11:17
PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia! Cum va fi săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant frumoasă, iar în orele amiezii deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin, dar în primele ore ale intervalului și din nou în a doua parte a nopții, va fi nebulozitate stratiformă sau ceață local în zonele joase de relief din sud și est și pe suprafețe mici în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime între -5 grade în estul Transilvaniei și 13 grade în deltă.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă, iar în orele amiezii deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, dar dimineața și spre sfârșitul nopții vor mai fi condiții de nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ
În vestul, nord-vestul și nordul țării valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei. Cerul se va înnora treptat și mai ales spre seară și noaptea va ploua slab în Maramureș, jumătatea de nord a Transilvaniei și a Moldovei și local în Crișana. În restul teritoriului vremea va fi deosebit de caldă la amiază, cerul mai mult senin, doar dimineața și noaptea, pe arii restrânse în zonele joase de relief, va mai fi ceață sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, cu cele mai mari valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 13 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă și mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață sau nebulozitate joasă.

PROGNOZA METEO MARŢI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor marca o scădere la nivelul întregii țări, astfel încât în vest, centru și nord se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, iar în celelalte regiuni vor fi ușor mai ridicate. Aria de nebulozitate se va extinde în jumătatea de nord a teritoriului unde va ploua pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil ziua, cu înnorări și pe arii restrânse ploi seara și noaptea. În zona montană, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar pe arii restrânse și în restul zonelor, cu precădere în sud-vest și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară, astfel că maxima se va situa în jurul a 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul nopții când va crește probabilitatea să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se răcească în sudul, centrul și estul țării unde cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat. În zonele montane, în special la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 13 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO. TENDINŢA evoluţiei vremii de JOI până DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi treptat. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului, în special în vest, nord și centru.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi treptat. Probabilitatea de ploaie va fi relativ scăzută.


loading...