PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Temperaturile scad brusc

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci, astfel încât în majoritatea regiunilor valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale.

25 mart. 2019, 16:59
PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Temperaturile scad brusc

MARŢI

Vremea se va răci, astfel încât în majoritatea regiunilor valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, ușor mai ridicate în Oltenia, iar cele minime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în sudul litoralului. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sudice, estice și centrale, unde temporar va ploua slab, mai ales în cursul zilei, iar în restul teritoriului vor fi înnorări temporare și ploi pe arii restrânse. La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul nopții, în Maramureș, nordul Moldovei și în Transilvania, se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar local și la cote mai reduse și în restul țării. La sfârșitul intervalului, pe spații mici, îndeosebi din regiunile intracarpatice, se va produce brumă.

BUCUREŞTI

Vremea se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în cursul zilei va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

MIERCURI

Vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie în regiunile sudice și trecător mixte în extremitatea de nord-est. În zona de munte, izolat se vor semnala ninsori slabe. Local și temporar vântul va continua să prezinte intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele montane și în estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea local se va produce brumă.

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ziua, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

JOI

Vremea se va menține ușor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde izolat vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie în zonele joase și ninsori în zona montană aferentă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va produce brumă.

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

VINERI

Vremea va fi în continuare ușor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade, iar cele minime între -5 și 4 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va produce brumă.

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

DE SÂMBĂTĂ PÂNĂ LUNI

Valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât în a doua parte a intervalului, în general vor depăși ușor pe cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.