PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în toată ţara. În ce regiuni va mai ploua

PROGNOZA METEO. Valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țării.

17 iul. 2019, 19:17
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în toată ţara. În ce regiuni va mai ploua

JOI

Valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse călduroasă în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, dar începând din orele după-amiezii vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, la început în zonele montane, apoi pe arii restrânse mai ales în regiunile intracarpatice. Izolat cantitățile de apă vor putea depăși 15…20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa în general între 10 și 20 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

VINERI

Vremea va fi local călduroasă în sud și sud-est și normală termic în restul teritoriului. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, în a doua parte a zilei, în zonele de deal și de munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, izolat torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil de grindină. În restul țării, astfel de fenomene se vor putea semnala, pe spații mici, mai ales spre seară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime în general între 10 și 20 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi mai mult senin și doar spre orele serii vor fi unele înnorări, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

SÂMBĂTĂ

Vremea va fi călduroasă local în zonele de câmpie și normală termic în restul teritoriului. După-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului la deal și la munte și pe arii restrânse în zonele joase de relief. Cantitățile de apă acumulate izolat vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime între 13 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

DUMINICĂ

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat, îndeosebi la câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza la deal și la munte, unde local se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, iar cele între 13 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni.

BUCUREŞTI

Vremea se va menține călduroasă și cu disconfort termic, după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

DE LUNI PÂNĂ MIERCURI

Vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor în prima zi, iar în restul intervalului valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în nordul, centrul și estul țării.