PROGNOZA METEO: Ploi şi ninsori în următoarele ore, apoi vremea se încălzeşte. Din weekend temperaturile scad din nou

PROGNOZA METEO. Ploile vor continua să cadă în următoarele ore în România, iar la munte va mai ninge slab. De marţi, vremea intră într-un proces de încălzire. Maximele zilei vor fi cuprinse între 3 şi 15 grade, mai scăzute în Moldova. Spre mijlocul săptămânii se anunţă temperaturi de până la 17 grade. Ploile vor persista în regiunile extracarpatice. Din weekend temperatura va scădea din nou în toate regiunile.

25 nov. 2019, 11:03
PROGNOZA METEO: Ploi şi ninsori în următoarele ore, apoi vremea se încălzeşte. Din weekend temperaturile scad din nou

PROGNOZA METEO MARTI

în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest și centru, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Înnorările vor fi în general persistente în regiunile extracarpatice, unde izolat vor mai fi ploi slabe sau burniță, iar mai ales noaptea local se va semnala ceață. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în prima parte a zilei, când izolat vor fi posibile ploi slabe, iar ceața se va semnala pe văi și în zonele depresionare mai ales dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în Delta Dunării, unde viteza la rafală va atinge temporar 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 3 grade în nordul Moldovei până la 14…15 grade în Banat și Crișana, iar cele minime, se vor situa, în general, între -3 și 5 grade.

LA BUCUREŞTI: Cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale intervalului, trecător vor mai fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. În cursul nopții se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va fi caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile din interiorul arcului carpatic. Ziua, cerul va fi variabil, dar în zonele joase, îndeosebi din sud și est, local va fi ceață, posibil persistentă și izolat asociată cu burniță. Spre seară și noaptea, înnorările se vor accentua în cea mai mare parte a țării, și va ploua, local în jumătatea de vest și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile vestice și la munte, mai ales pe timpul nopții. Temperaturile maxime vor fi de la 4…5 grade în zonele cu ceață persistentă din nordul Moldovei, până la 15…16 grade în zona de deal din Banat și Crișana, iar cele minime se vor încadra între -1 și 10 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.
LA BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Dimineața, mai ales în zona preorășenească se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii noiembrie în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în jumătatea vestică a țării, iar seara și noaptea, local și în celelalte regiunii. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar trecător și în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, iar cele minime între 3 și 11 grade. Izolat va fi ceață.
LA BUCUREŞTI: Valorile termice se vor situa peste cele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară și noaptea când și probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorări trecătoare în vestul, nordul și centrul țării, unde local va ploua. La munte, în prima parte a intervalului vor predomina ploile, iar din orele serii, în special pe creste, vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar trecător și în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 10 grade. Izolat va fi ceață.
LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi mult mai ridicate față de mediile multianuale. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 15 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

În weekend temperatura va scădea în toate regiunile, astfel valorile termice se vor apropia de mediile multianuale, apoi se va încălzi ușor. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în ultima zi a intervalului, îndeosebi pentru vestul, nordul și centrul țării.

Şi în Capitală, valorile termice vor scădea față de zilele precedente, dar se vor menține ușor peste normalul perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă.