PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în weekend. Unde va mai ninge

PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte treptat în următoarele zile. În weekend sunt aşteptate ninsori slabe la munte şi ploi în restul regiunilor. 

28 feb. 2020, 19:36
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în weekend. Unde va mai ninge

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În zonele montane și submontane cerul va fi mai mult noros și va ninge, local moderat cantitativ, cu depunere de strat mai consistent de zăpadă; vântul va avea intensificări, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, iar la începutul nopții și în Munții Banatului, unde vor fi rafale de 80…100 km/h și temporar viscol. Înnorări vor fi și în centrul, estul și sud-estul țării; va ploua în Dobrogea și local în Muntenia și se vor semnala precipitații mixte pe arii restrânse în Transilvania și Moldova, iar în primele ore izolat și în rest. Treptat, spre dimineață, cerul se va degaja dinspre vest și pe spații mici se va forma ceață. Vântul va avea unele intensificări pe arii restrânse și în sud-vestul teritoriului și în regiunile estice. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA În vest, nord-vest și centru, cerul va fi variabil, în primele ore pe arii restrânse va fi ceață, iar regimul termic diurn va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în această perioadă din an. În sud și în est, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit, iar cerul parțial noros; va ploua pe spații mici în Dobrogea și estul Munteniei, iar în Carpații de Curbură vor mai fi ninsori slabe la începutul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade. Noaptea, cerul se va înnora în regiunile vestice, în rest va fi variabil și izolat se va semnala ceață. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, între -10 și 0 grade, exceptând extremitatea de vest și cea sud-estică unde se vor înregistra valori de 1…5 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă și izolat în regiunile vestice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât normal pentru această dată, cu o maximă de 11…12 grade. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima tempertaurii aerului va fi de -2…1 grad.

PROGNOZA METEO DUMINICA Valorile termice vor în creștere față de intervalul anterior, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării. Astfel, maximele se vor încadra între 7 și 15 grade, iar minimele între -5 grade în depresiunile intramontane și 7…8 grade în Dealurile de Vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în vest, centru și nord, dar numai izolat -în extremitatea de nord a teritoriului- vor fi posibile precipitații slabe. Seara și noaptea înnorările vor fi persistente în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Olteniei, unde ploile se vor extinde ca arie și vor deveni moderate cantitativ. În zona montană, inlcusiv în depresiuni, vor fi precipitații mixte și izolat polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în regiunile estice, dar și în partea de vest a țării. În orele dimineții izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi mai caldă decât normal pentru începutul lunii martie, cu temperaturi în creștere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Vor fi înnorări, temporar accentuate, în regiunile vestice, nordice și centrale unde va ploua, mai ales sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi parțial noros și pe arii restrânse se vor semnala ploi. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, mai ales înaltă și în vestul teritoriului, dar pe arii restrânse temporar în est și centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO MARTI Valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară și vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie. În regiunile vestice și sud-vestice, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea când vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici în nord-vest și în centru, spre sfârșitul intervalului. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări la munte și local în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, cu valori termice în creștere față de ziua anterioară. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla în general moderat.

DE MIERCURI PANA VINERI Valorile termice vor fi în scădere și se vor apropia treptat de cele normale pentru prima decadă a lunii martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la început în regiunile din jumătatea de vest, apoi în restul teritoriului.