PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroasă în următoarele zile, însă revin ploile

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroasă şi în următoarele zile.  Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, local 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

05 oct. 2020, 12:46
PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroasă în următoarele zile, însă revin ploile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Vor fi înnorări și se vor semnala averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp, în special în jumătatea vestică a Carpaților Meridionali. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene se vorsemnala doar izolat. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 80…90 km/h), iar pe suprafețe mici și în rest, mai ales în est (rafale în general de 45…55 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade. În zonele joase, izolat, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO MARTI Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, ziua îndeosebi în Maramureș, Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Banatului, Crișanei și a Moldovei și local în Muntenia, iar spre seară și noaptea, cu precădere în regiunile sud-estice. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, local 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Temperaturile maxime, mai coborâte față de ziua precedentă, mai ales în vest, sud-vest, nord și centru, se vor încadra între 18 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține deosebit de caldă pentru această dată, deși valorile termice vor fi mai coborâte față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a zilei probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI În vestul, nord-vestul și centrul țării, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, în timp ce în rest vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, îndeosebi lamunte, în sud-est, est și centru, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Mai ales spre seară șinoaptea, cerul va fi mai mult noros și aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile sud-vestice și va cuprinde ceamai mare parte a țării. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar de scurtă durată și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată, deși valorile termice diurne vor fi mai coborâte față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare din a doua parte a zilei, când se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO JOI Vremea va deveni răcoroasă în vest, sud-vest, centru şi nord, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări și va ploua, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în regiunile estice și sud-estice și pe arii restrânse în cele centrale. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în celelalte zone, în special în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 16 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi normală termic. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în general slab cantitativ. Vântul va avea ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

PROGNOZA METEO VINERI Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile estice și sud-estice, unde local va ploua. Izolat, cantitățile de apă vor putea fi însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar local și temporar și în sudul și estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține normală termic. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va avea intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

DE SAMBATA PANA LUNI Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată la sfârşitul intervalului în vestul teritoriului.

Citeşte şi Avertizare meteo COD GALBEN de vijelii şi ploi pentru mai bine de jumătate de ţară până marţi seară