PROGNOZA METEO. Disconfort termic ridicat şi furtuni violente

PROGNOZA METEO. Vremea călduroasă va persista, iar gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat.

17 iun. 2019, 20:16
PROGNOZA METEO. Disconfort termic ridicat şi furtuni violente

PROGNOZA METEO MARŢI

Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse în sud-est, în orele amiezii se va menține călduroasă, disconfortul termic fiind ridicat. Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică pronunțată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala în primele ore ale intervalului cu o probabilitate mai mare, pe arii restrânse în est și sud-vest, iar din orele amiezii, la început cu precădere în zonele montane și submontane, apoi și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă ce se vor înregistra vor fi local însemnate.Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 31 de grade, iar cele minime se vor încadra între 13 și 23 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Începând cu orele amiezii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibile căderi de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vremea va fi călduroasă, dar instabilă

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea se va menține în general instabilă în cea mai mare parte a țării, iar în sud-est pe arii restrânse va fi în continuare călduroasă. Mai ales după orele prânzului și în prima parte a nopții, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala la început în zonele montane și submontane, apoi local și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în sud și sud-est, precum și în vest și nord-vest. Cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate.Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea călduroasă va persista, iar gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat. Cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi perioade în care temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie și posibil căderi de grindină. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va deveni local călduroasă în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică temporar se va menține accentuată începând cu orele amiezii în zonele montane și submontane și local, cu o probabilitate mai mare în estul și sud-estul țării precum și în nord-vest, unde vor fi înnorări și perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi pe arii restrânse mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și posibile căderi de grindină). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în majoritatea regiunilor, urmând a se manifesta îndeosebi după orele amiezii, prin accentuarea înnorărilor, și perioade în care local se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 33 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în estul și sud-estul țării, iar cele minime între 13 și 24 de grade.

BUCUREŞTI

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta îndeosebi după orele amiezii prin accentuarea înnorărilor și perioade în care se vor semnala averse ce vor putea avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și posibile căderi de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

DE SÂMBĂTĂ PÂNĂ LUNI

Local vremea se va menține călduroasă în regiunile estice și sud-estice și pe arii restrânse în restul zonelor. În special după-amiaza și seara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării.