PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical, diferenţe de peste 20 de grade de la o săptămână la alta

PROGNOZA METEO: Vremea se schimbă radical, iar de la pulovere şi geci ne reîntoarcem la tricouri. Meteorologii spun că săptămâna viitoare vom avea din nou parte de temperaturi chiar şi de 33 de grade. Asta înseamnă că în mai puţin de o săptămână am trecut de la ninsorile la munte, la vreme de vară.

13 sept. 2015, 13:35
PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical, diferenţe de peste 20 de grade de la o săptămână la alta

PROGNOZA METEO: Luni, vremea va fi predominant frumoasă şi va continuă să se încălzească uşor, devenind caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, şi abia noaptea se arată câţiva nori prin vestul şi nord-vestul ţării, unde cu totul izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Banat, sudul Crişanei, nordul Moldovei, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în depresiuni şi pe litoral şi 29 de grade în Câmpia de Vest. Izolat, dimineaţă, este posibil că în zonele joase de relief să mai rămână puţină ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va suflă slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

Marţi, vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii septembrie, mai ales în vestul şi centrul ţării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, dar şi în cele estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în Delta Dunării şi 30 de grade în Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei.

În Bucureşti, marţi, vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Miercuri, vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă în regiunile vestice şi, parţial, în cele centrale, cu temperaturi maxime ce vor atinge în aceste zone 32 de grade, plecând de la 22 de grade pe litoral şi în Deltă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în special după-amiază la munte şi în nord-vestul teritoriului, unde izolat vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului şi în Moldova.

În Bucureşti, miercuri, vremea se va menţine uşor mai caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă  se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Până spre sfârşitul săptămânii continuă să se încălzească şi ajungem la o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă în regiunile vestice şi centrale, unde mercurul în termometre se apropie după-amiază de pragul caniculei, după ce în Dealurile de Vest vor fi localităţi în care putem vorbi de nopţi tropicale, adică cu temperaturi ce nu coboară sub 20 de grade. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 34 de grade, izolat chiar 35 de grade. Toate acestea în condiţiile în care circulaţia sudică se intensifica, iar soarele străluceşte din plin şi precipitaţiile lipsesc.