PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine rece în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice în cea mai mare parte a țării. În Capitală temperatura maximă va fi de 3 grade.

03 dec. 2018, 14:36
PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine rece în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele din noaptea precedentă, dar în sudul și local în estul țării, acestea încă vor caracteriza o vreme rece, astfel minimele se vor situa între -7 și 5 grade, izolat posibil mai scăzute în estul Transilvaniei, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. În vest, nord-vest și parțial în nord și centru vor fi înnorări și ploi slabe, ce pot favoriza apariția de polei în nord-vestul Transilvaniei, iar spre dimineață și în vestul Olteniei sau nordul Moldovei. Pe crestele montane se vor semnala precipitații slabe, mixte. În restul teritoriului local se vor semnala nebulozitate de tip stratiform și ceață în special în zonele joase. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă de munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menține rece, deși temperatura minimă va fi mai ridicată decât în nopțile anterioare și se va situa în jurul valorii de -6 grade. Îndeosebi în a doua parte a nopții vor apărea ceața sau nebulozitate joasă stratiformă. Vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice în cea mai mare parte a țării. Temporar va ploua în regiunile vestice, nordice și centrale, iar la sfârșitul intervalului pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.Pe suprafețe mici se va forma polei, cu o pondere mai mare noaptea în Transilvania, Moldova, Oltenia și posibil izolat spre dimineață și în Muntenia. La munte, ziua vor fi precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile, iar în a doua parte a intervalului în nord și centru trecător ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, însă la cote mai reduse și în nordul Moldovei și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -3..-2 grade in sudul extrem și 10 grade in sudul Banatului, iar minimele între -5 și 5 grade. În zonele joase de relief din sud și din est pe arii restrânse va mai fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări, vor fi condiții de ceață, iar spre dimineata cresc sansele de ploaie slabă și polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi in jur de 0 grade, iar minimă va fi de -4…- 2 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În vestul, nord-vestul, iar noaptea și în centrul țării, cerul va fi variabil, dar în rest înnorările vor persista și îndeosebi în timpul zilei, local și temporar vor cădea precipitații în general slabe, sub formă de ninsoare la munte, mixte în Transilvania și Moldova și predominant ploi în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Pe arii restrânse, la începutul intervalului, în regiunile sudice și sud-estice se mențin condițiile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane, unde vor fi rafale în general de 45…55 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere în majoritatea zonelor, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei și în depresiuni și 8…9 grade în vestul Olteniei, iar minimele se vor încadra în general între -9 și 0 grade. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Înnorările vor persista și temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. În primele ore ale zilei se menține probabilitatea de apariție a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va deveni rece, geroasă noaptea local în centru și izolat în nord. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade in estul Transilvaniei și 6 grade, in sudul Banatului iar cele minime, în general, între -17 grade in depresiuni și -2 grade, in Banat. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață, dimineața și noaptea, îndeosebi în regiunile sudice și estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi rece. Temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade. Cerul va fi variabil, cu nori josi joasă sau ceață, dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab spre modera.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menține rece, deși valorile termice nocturne vor crește considerabil față de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales sub formă de ploaie, local în vestul, nord-vestul și centrul țării șipredominant ninsoare în Carpații Orientali și doar izolat în restul zonei montane. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 7 grade, iar cele minime între -8 și 4 grade. Cu precădere dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în continuare rece. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

DE SAMBATA PANA LUNI Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cu precădere în prima jumătate a intervalului, temporar, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea de Moş Nicolae