PROGNOZĂ METEO. Vremea se va răci accentuat. Cum va fi în weekend

PROGNOZĂ METEO. În umătoarea perioadă, vremea se va răci, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei.

20 feb. 2019, 16:16
PROGNOZĂ METEO. Vremea se va răci accentuat. Cum va fi în weekend

JOI

ÎN ŢARĂ

Vremea se va răci ușor, dar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 4 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 3 grade. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării cerul va fi mai mult noros, iar izolat, ziua și pe arii relativ extinse, noaptea, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi predominant sub
formă de ploaie, iar la munte mai ales sub formă de ninsoare. În a doua parte a nopții în nordul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, treptat vor predomina lapovița și ninsoarea. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, în cursul zilei cerul va fi variabil, iar noaptea vor fi înnorări, însă numai pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte (mai ales pe creste) și temporar în Moldova și doar pe suprafețe mici și la cote mai reduse în celelalte regiuni.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va răci ușor, dar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, ziua și temporar noros, noaptea, când va crește treptat probabilitatea pentru ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va continua să se răcească, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate și de precipitații se va restrânge treptat către regiunile sudice. La munte, în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crișana și Maramureș ploaia și lapovița, iar în celelalte regiuni va fi ploaie și lapoviță, iar începând din orele serii, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării și va fi tare la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 și 9 grade. Noaptea, local va fi ger mai ales în nordul și în centrul țării, iar minimele termice se vor încadra între -12 și -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -20 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va continua să se răcească, iar cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitații, sub formă de ploaie, ziua, iar seara și noaptea, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă dimineața și noaptea în nordul și centrul țării și local în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, iar cele minime între -15 și -5 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în regiunile sudice și estice, unde pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mai reduse față de intervalul precedent, îndeosebi în estul, sud-estul țării, dar și la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde zăpada va fi
spulberată.

LA BUCUREŞTI

Vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului. Vântul va mai avea unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -7…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Deși valorile termice vor fi în creștere ușoară, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată, local geroasă dimineața în nordul și în centrul țării și pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade, iar cele minime, în general, între -10 și -3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice, nordice și centrale, unde pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est, sud-est și pe
crestele montane.

LA BUCUREŞTI

Deși temperatura aerului va crește ușor, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU LUNI, MARŢI, MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor continua să crească treptat și se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii februarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare în a doua parte a intervalului.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor continua să crească treptat și se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii februarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.