PROGNOZA METEO. Vremea se va răci: vor apărea ploile şi ninsorile

Publicat: Marţi, 19 Noiembrie 2019 23:17 // Actualizat: Marţi, 19 Noiembrie 2019 23:22 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească în toată ţara, iar cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general închisă. Aria ploilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În zonele montane și în regiunile sud-vestice, ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar în zona Carpaților Meridionali și în cea deluroasă a Olteniei se vor cumula local 15...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. În cursul nopții, la munte, la peste 1800 m altitudine, ploile se vor transforma în lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona de munte, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar temporar și la cote mai reduse și în sud-vestul teritoriului, cu precădere în sudul Banatului. Valorile de temperatură, deși în scădere ușoară în regiunile estice, vor continua să se situeze peste cele specifice perioadei, cu maxime între 10 și 19 grade și minime între 3 și 12 grade. În special în orele dimineții, pe spații mici va fi ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în general închisă. În prima parte a zilei vor fi condiții de ceață și burniță, iar seara și noaptea va ploua. Vântul va deveni în general moderat, temporar cu viteze de până la 30...40 km/h. Temperatura aerului va avea în continuare valori peste cele climatologic specifice, cu o maximă de 14...15 grade și o minimă în jurul a 10 grade.

PROGNOZA METEO pe 2 săptămâni. Temperaturi în scădere şi precipitaţii până la sfârşitul lui noiembrie. Cum va fi vremea în 1 decembrie

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ

În jumătatea de sud-est a țării, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice, în scădere accentuată, se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii noiembrie. În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, estul și sudul Transilvaniei, în Moldova și Dobrogea pe arii extinse va ploua în general moderat cantitativ. În zona montană, la peste 1500 m treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase, inclusiv în estul Transilvaniei și Subcarpații Moldovei seara și noaptea vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala local, iar valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale ale perioadei. Vântul va avea intensificări la munte și temporar și în celelalte zone, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în Moldova și 18 grade în Banat și Crișana, iar cele minime între -2 și 9 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și se va răci. Va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ

Răcirea vremii va continua și va afecta toate zonele țării, astfel că valorile de temperatură vor fi sub mediile multianuale în jumătatea de est și apropiate de norme în restul teritoriului. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în sud, în centru și în est și va ploua pe arii extinse în Oltenia și în Muntenia, local în Transilvania, Moldova și Dobrogea și pe spații mici în vest și în nord-vest. La munte la începutul intervalului vor predomina ninsorile, apoi se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie ce vor favoriza depunerile de polei. Precipitații mixte vor fi și în estul Transilvaniei și trecător și izolat în Moldova și zona deluroasă din Oltenia și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, temporare, în special ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va continua să se răcească, astfel că valorile termice vor fi ușor sub cele normale ale perioadei. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi ușor mai rece decât normal în regiunile estice, iar în restul țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice ale perioadei. Cerul va fi parțial noros în vest, nord-vest și centru, iar în restul teritoriului înnorările vor fi persistente. Va ploua local în regiunile sudice și sud-estice și doar pe spații mici în rest, iar în zona montană înaltă vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 13 grade, iar cele minime între -1 și 9 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi noros și va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 4...5 grade.

PROGNOZA METEO TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE DUMINICĂ PÂNĂ JOI

ÎN ŢARĂ

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în regiunile estice și sud-estice și ușor peste cele specifice perioadei în restul teritoriului. Va ploua local și temporar în regiunile sudice.

LA BUCUREŞTI

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale perioadei. Vor fi posibile ploi slabe, trecătoare.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo Bucuresti vremea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H