PROGNOZA METEO. Vremea va fi caldă, cu temperaturi de până la 28 de grade, la umbră

PROGNOZA METEO. Ziua de sâmbătă va aduce câteva ploi, în unele regiuni, însă de duminică vremea se schimbă spre bine pentru câteva zile. Duminică va fi o zi cu o vreme autentică de vară, cu temperaturi de până la 28 de grade, la umbră.

09 mai 2014, 13:34
PROGNOZA METEO. Vremea va fi caldă, cu temperaturi de până la 28 de grade, la umbră

PROGNOZA METEO. Ziua de sâmbătă va sta sub semnul instabilităţii atmosferice, adică mulţi nori şi soare timid din când în când, iar aversele, însoţite de fenomene electrice şi vânt mai agitat, preferă în continuare regiunea Dobrogei, însă la nivel local sunt prezente şi în Moldova, Muntenia, Oltenia şi Transilvania, unde se adună şi peste 15 l/mp, iar izolat este posibil să cadă şi grindină. În restul ţării însă, numai pe alocuri se aşteaptă câţiva stropi de ploaie, iar soarele este mai generos. Prin urmare, temperaturile pornesc de la 17 grade pe litoral şi ating 26 de grade în Banat şi în vestul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă vor fi înnorări şi din când în când averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului, iar maxima zilei atinge aproximativ 20 de grade, în loc de 24, cât ar fi normal la această dată.

PROGNOZA METEO. Duminică va fi vreme frumoasă şi caldă, cu soare generos în mare parte din ţară şi doar prin sud şi în zona de munte mai rătăcesc nori ce numai izolat lasă câte o ploaie trecătoare. În aceste condiţii, maximele zilei pornesc de la 18 grade pe litoral şi se avântă spre 28 de grade la umbră în Banat. Abia în noaptea următoare în vestul şi nord-vestul ţării apar aversele cu tunete şi fulgere, iar vremea devine mai instabilă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică va fi o zi caldă, destul de însorită către orele prânzului, când mercurul din termometru urcă spre 24…25 de grade. Şi doar la începutul zilei mai trenează nori ce pot să lase o ploaie slabă, trecătoare.

PROGNOZA METEO. Luni vremea se înrăutăţeşte în vestul, centrul şi nordul ţării, unde înnorările sunt tot mai accentuate şi pe arii extinse aşteptăm averse, tunete, fulgere şi rafale de vânt. Nu lipsesc nici condiţiile de grindină, iar temperaturile scad simţitor în regiunile intracarpatice ale ţării noastre. Cel mult 15 grade se mai ating în Dealurile de Vest, în timp ce în Lunca Dunării mercurul din termometre urcă spre valori mult mai plăcute, 27 de grade Celsius, căci în sudul şi estul ţării ziua se anunţă încă destul de însorită.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni va fi o zi caldă şi frumoasă, cu soare pe săturate şi 25…26 de grade la amiază. Dar spre seara încep să se adune norii şi aici, iar noaptea se anunţă furtunoasă.

PROGNOZA METEO. Marţi, ploile se extind, în toate regiunile vor fi averse, cu tunete, fulgere şi vânt puternic, iar maximele zilei, în scădere şi în regiunile extracarpatice, se încadrează între 17 şi 23 de grade la scara întregii ţări. Meteorologii spun că nici în zilele urmatoare nu scăpăm de ploi, instabilitatea atmosferică rămâne accentuată până spre weekend.