PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor. Unde vor apărea ploile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi relativ ridicată pe parcursul după-amiezilor.

06 aug. 2018, 13:48
PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor. Unde vor apărea ploile

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă îndeosebi în zonele joase din vestul și sudul țării și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi, mai ales după-amiaza și seara, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, sud-estice și în zona de munte și local în centru. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în regiunile sudice și sud-estice și pe arii mai restrânse în cele vestice.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și seara când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și posibil unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă îndeosebi în zonele de câmpie din vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, în special după-amiaza, la munte și în sud-vestul țării, unde pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 9 grade în depresiuni și 22 de grade în deltă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în regiunile vestice și sud-vestice și pe arii mai restrânse în cele sudice.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă în vestul, sudul și centrul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, doar cu totul izolat vor fi posibile astfel de fenomene. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări asociate ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 34 de grade, iar cele minime în general între 12 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea călduroasă se va menține în regiunile vestice, sudice și centrale. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, mai ales la munte, unde probabilitatea de apariție a averselor și descărcărilor electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime în general între 12 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea călduroasă se va menține. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Maxima termică va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 14…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 11.08.2018 ORA 09.00 – 14.08.2018 ORA 09.00

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi relativ ridicată pe parcursul după-amiezilor în special în zona montană.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.