PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă în weekend. Când începe să se răcorească

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării. Abia spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea se mai răcoreşte.

30 aug. 2019, 15:53
PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă în weekend. Când începe să se răcorească

SÂMBĂTĂ

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în vest și în sud-vest pe arii restrânse caniculară și cu disconfort termic ridicat după-amiaza (indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi în jurul a 80 de unități). Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Doar pe suprafețe mici, în zonele montane și submontane, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul litoralului și 35 de grade în vestul și în sud-vestul teritoriului, iar cele minime se vor situa între 12 și 22 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 8 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 14…17 grade.

DUMINICĂ

Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Doar pe suprafețe mici, după-amiaza și seara, în zonele montane și submontane, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sudice, iar cele mai scăzute pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între 8 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

LUNI

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în regiunile sudice. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza și seara în zonele montane și submontane, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade.

BUCUREŞTI

Vremea călduroasă se va menține. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 14 grade.

MARŢI

În jumătatea de nord a țării și la munte valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, dar se vor situa tot peste mediile climatologice specifice perioadei; cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar după-amiaza și noaptea local se vor semnala averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului vremea se va menține călduroasă, pe arii restrânse caniculară în Oltenia și în Muntenia, iar cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 34 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea va rămâne călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 17 grade.

DE MIERCURI PÂNĂ VINERI

Vremea se va răcori treptat. Pe alocuri, îndeosebi în prima parte a intervalului și cu precădere în jumătatea de nord a țării și la munte, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.