PROGNOZA METEO. Weekend frumos în toată ţara, cum va fi vremea pe final de martie

După săptămâni de vreme rece, vremea revine în sfârşit în normele climatologice ale perioadei, cu valori de 16-17 grade în weekend.

26 mart. 2021, 15:59
PROGNOZA METEO. Weekend frumos în toată ţara, cum va fi vremea pe final de martie

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale. Pe parcusul zilei, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil în nord-est și mai mult senin în rest. Spre seară și noaptea, înnorările se vor accentua în jumătatea de nord-vest a țării, unde se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ploaie. Trecător, în Transilvania și la munte vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -7 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, mai ales în est și sud și izolat se va semnala brumă.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi frumoasă și va deveni normală termic pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade, mai coborâtă la periferie, spre -2…-1 grad.

Duminică, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, chiar ușor mai caldă în regiunile sudice, dar și mai rece în nord[1]est. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei va ploua, local în nord, centru și est și pe spații mici în sud. În zona de munte vor fi precipitații mixte. În regiunile sudice ploile vor avea și caracter de aversă și se pot semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali. Dimineața, pe arii restrânse în sud și est, va fi ceaţă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo lunară. Când se încălzeşte vremea

La Bucureşti, duiminică, vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara, când va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și se pot semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, valorile termice diurne vor scădea față de intervalul precedent în regiunile sudice, dar vor crește ușor în nord-est, astfelîncât la nivelul întregii țări se vor situa în jurul celor normale. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi ploi slabe trecătoare, mai ales după-amiaza în sud-est, iar în a doua parte a nopții în nord-vestul teritoriului, în timp ce în zonele montane aferente se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special ziua, la munte și în est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

Şi la Bucureşti, luni, valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua anterioară și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, iar după-amiaza vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări seara și noaptea. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 0…3 grade.

Citeşte şi Prognoza METEO pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Când începe să se încălzească

Marţi, valorile termice se vor menține în general apropiate de mediile multianuale specifice sfârșitului lunii martie. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, ziua îndeosebi în nord și nord-est, iar spre seară și noaptea în centrul, estul și local în sudul țării. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar la munte, la altitudini mari se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 8 grade.

La Bucureşti, marţi, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări și mai ales în cursul nopții, temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, potrivit ANM.


loading...
Partenerii noștri