Prognoza meteo weekend. Ultima răbufnire a caniculei, adie aer de toamnă

Vremea va fi în continuare rãcoroasã la noapte, cu temperaturi minime cuprinse între 6...8 grade în estul Transilvaniei şi 18...20 de grade pe litoral şi în deltã. Cerul va mai avea unele înnorãri la începutul nopţii în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã unde pe alocuri mai pot fi ploi slabe, iar în restul ţãrii va fi mai mult senin.

11 aug. 2023, 15:23
Prognoza meteo weekend. Ultima răbufnire a caniculei, adie aer de toamnă

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile de temperaturã, comparabile cu cele din intervalul precedent, vor caracteriza o vreme rãcoroasã în vest, centru şi nord, precum şi la munte, mai ales în orele dimineţilor. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorãri temporare dupã-amiaza, când pe alocuri în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi izolat în rest, cu precãdere în dealurile sudice vor fi ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai ridicate pe litoral şi în deltã, pânã spre 20 de grade. La începutul şi sfârşitul intervalului, izolat, mai ales în depresiuni, va fi ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine predominant frumoasã, cu valori termice în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, trecãtor cu înnorãri, dar probabilitate micã de ploaie slabã – în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 14…17 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Valorile termice diurne vor creşte uşor şi se vor situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a ţãrii, iar în sud, sud-est şi pe arii mai restrânse în vest vor caracteriza o vreme cãlduroasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar dupã-amiaza în zona Carpaţilor Meridionali, izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi pânã în jurul a 20 de grade în dealurile Crişanei, pe litoral şi în deltã. În orele dimineţilor, cel mai probabil în depresiuni, izolat va fi ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi cãlduroasã, cu o temperaturã maximã de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 14…17 grade, cu cele mai mici valori în zona periurbanã.

Prognoza meteo lunară. Vine un nou val de caniculă în august, în România. Meteorologul Romica Jurca are prognoza actualizată pentru fiecare regiune în parte

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, cu temperaturi maxime de la 27…28 de grade pe litoral şi în depresiuni pânã în jurul a 33 de grade în Câmpia Românã şi Câmpia de Vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral. Din orele serii, înnorãrile se vor accentua treptat în regiunile sudice unde pe alocuri vor fi averse, însoţite de oraje şi izolat de rafale ale vântului. Minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, mai scãzute în zonele depresionare, spre 7 grade în estul Transilvaniei unde se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã, cu temperaturi în creştere, astfel cã maxima se va situa în jurul a 33 de grade, iar minima va fi de 17…18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora, iar în a doua parte a nopţii vor fi posibile averse şi oraje. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Valorile termice vor fi uşor mai ponderate comparativ cu ziua anterioarã în majoritatea regiunilor. În vestul şi în sudul ţãrii, precum şi la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, ploile vor fi posibile pe spaţii mici, iar uşoare intensificãri ale vântului vor fi pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali (unde vor fi condiţii de ceaţã) şi în jurul a 22 de grade pe litoral.

Citește și: România, lovită de furtuni violente. Avertizare cod galben pentru jumătate dintre județele țării

BUCURESTI
Valorile termice vor fi uşor mai ponderate faţã de ziua anterioarã şi vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri accentuate, averse şi oraje. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimã va fi de 17…18 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
În prima zi, vor fi valori termice în jurul celor specifice datei, apoi vremea va deveni cãlduroasã în toate regiunile, izolat posibil canicularã în sud şi în sud-est la sfârşitul intervalului. Vor fi perioade cu manifestãri locale de instabilitate atmosfericã moderatã.
BUCURESTI
În prima zi, temperaturile se vor menţine mai ponderate, iar probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã va fi relativ ridicatã, apoi vremea va deveni din nou cãlduroasã şi condiţiile de ploaie vor fi reduse.