PROGNOZA METEO pe trei zile: Veşti proaste de la meteorologi

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că în următoarele zile vremea va fi instabilă şi unii locuitori ai ţării vor avea parte de fenomene meteo extreme. De sâmbătă, ploile se întorc şi sunt aşteptate să fie însemnate cantitativ în localităţile care au fost deja lovite de inundaţii.

08 mai 2014, 13:58
PROGNOZA METEO pe trei zile: Veşti proaste de la meteorologi

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, dar va fi uşor instabilă. Pe parcursul zilei soarele va domina cerul şi, în special, prin zona montană, se arată câţiva nori ce vor lasă pe alocuri ploi slabe. Spre seară, în schimb, şi mai ales pe parcursul nopţii norii se vor înmulţi în jumătatea de sud-est a ţării şi va ploua în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldovei şi izolat în Oltenia şi Transilvania. Vor fi mai ales averse, însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului şi de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 15…20 l/mp în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade pe litoral şi 25 de grade în vestul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de vineri începe cu soare, dar de la orele amiezii norii acoperă cerul, iar noaptea începe să plouă. Vântul se agită în răstimpuri, iar temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. În jumătatea estică a teritoriului, precum şi în zona de munte, cerul va fi înnorat şi pe arii relativ extinse vor fi averse, cu tunete si fulgere, iar izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp. În restul ţării, norii vor împărţi cerul cu soarele, iar manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi pe spaţii mai restrânse. Izolat, vor fi condiţii de grindină. Vântul va fi agitat pe la munte, dar trecător şi în restul ţării, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi 26 de grade în Crişana, Banat şi vestul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă pe parcursul zilei de sâmbătă. Norii vor domina cerul şi vor lăsa averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se mai ameliorează. Va fi in general frumoasă şi caldă. Soarele domină cerul şi doar izolat va mai ploua slab în sudul ţării şi în zona de munte. Amiaza vine cu temperaturi extrem de generoase, de la 18 grade în Delta până la 28 de grade în Banat şi Crişana.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ultima zi a săptămânii le pregăteşte bucureştenilor momente plăcute în ceea ce priveşte aspectul vremii. Deşi în primele ore ale zilei vor mai fi prezenţi câţiva nori pe cer şi trecător ar putea să mai plouă slab, spre prânz şi mai ales după-amiază soarele preia controlul şi ridică mercurul în termometre spre valori extrem de plăcute pentru data din calendar, 25…26 de grade.

PROGNOZA METEO. În prima parte a săptămânii, pe fondul instabilităţii atmosferice din ce în ce mai pronunţate, temperaturile mai scad, dar vor rămâne în general în limite normale pentru această perioadă. Ploile, cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului îşi fac apariţia pe parcursul zilei de luni în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, pentru ca, mai apoi, să se extindă şi în celelalte zone. Izolat, se vor strânge cantităţi de apă importante şi nu este exclus să cadă grindină. Temperaturile maxime rămân destul de ridicate luni în sudul şi estul teritoriului, unde se vor inregistra după orele prânzului valori de 26…27 de grade, iar începând de marţi acestea se vor situa între 14 şi 23 de grade.


loading...