PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme rece şi furtuni

PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia la început de weekend, fiind aşteptate ploi, furtuni şi grindină. Instabilitatea atmosferică va domina următoarele zile toată ţara.

29 mai 2014, 13:59
PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme rece şi furtuni

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va avea aspecte severe în zona ţării noastre. Instabilitatea atmosferică va fi la cote ridicate şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi rafale puternice de intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii extinse în toate regiunile, mai puţin în cele vestice, unde îşi vor face apariţia local. Meteorologii ne atenţionează că se vor strânge cantităţi importante de apă, ce vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile maxime, în scădere faţă de zilele precedente în majoritatea zonelor, se vor încadra între 18 în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 24 de grade în centru şi nord-vest.

COD GALBEN de FURTUNI: Sunt vizate 36 de judeţe şi municipiul Bucureşti

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea fi destul de neprietenoasă. Va fi instabilitate pronunţată şi, în plus, se răcoreşte. Norii ţin agenda zilei şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO. Prima zi a weekendului vine, din păcate, cu vreme răcoroasă, chiar rece pentru data din calendar în jumătatea de nord-vest a tarii. Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum şi la munte, unde vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp şi vor mai fi posibile căderi de grindină. În celelate zone, soarele împarte cerul cu norii, iar ploile se vor semnala local. Totodată, vântul prinde putere peste tot în ţară. Maximele termice vor pleca de la 13…15 grade în Dealurile de Vest şi se opresc la 23 de grade în estul extrem şi în sud-est.

COD PORTOCALIU de INUNDAŢII. HARTA ZONELOR AFECTATE

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi răcoroasă pe parcursul zilei de sambata. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul este puţin cam agitat, iar termoemtrele nu strâng mai multe de 21…22 de grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi răcoroasă în majoritatea zonelor ţării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi local vor fi averse însoţite de descărcări electrice. Izolat în sud-estul teritoriului vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate. Vântul suflă cu putere prin est şi în sud-est, iar amiaza vine cu cel mult 15 grade în Bucovina şi 23 de grade în Bărăgan şi Dobrogea.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vântul dă uşoare semne de nervozitate, iar maximă va fi de 21…22 de grade.

PROGNOZA METEO. Săptămâna debutează cu o încălzire uşoară a vremii în toate zonele şi vom ajunge să vorbim chiar de marţi de temperaturi normale pentru început de iunie, adică maxime între 22 şi 26 de grade. Mai plouă luni local în sudul şi în centrul ţării, precum şi la munte şi pe arii mai restrânse în rest. De altfel, nu este exclus să cadă grindină. În următoarele zile, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în orele după-amiezelor prin averse locale, aşadar ploile nu vor lipsi din peisajul meteorologic nici pe parcursul săptămânii viitoare.

Află Cum să citeşti vremea în semnele cerului


loading...
Partenerii noștri