PROGNOZA METEO. Zile de vară, întrerupte de furtuni violente, cu vijelii, averse şi reprize de grindină

PROGNOZA METEO. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale intervalului, când doar izolat în zonele montane și submontane, precum și în sudul teritoriului vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 21 de grade. La Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la începutul intervalului, însă probabilitatea de ploaie slabă va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16...17 grade.

24 iul. 2019, 13:53
PROGNOZA METEO. Zile de vară, întrerupte de furtuni violente, cu vijelii, averse şi reprize de grindină

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
25.07.2019 ORA 09 – 26.07.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se încălzească ușor devenind călduroasă în orele amiezii pe arii restrânse în vest și sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și la începutul nopții când, pe spații restrânse la deal și la munte și doar izolat în restul teritoriului vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, însă probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi destul de redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
26.07.2019 ORA 09 – 27.07.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă în vestul și sudul țării, în timp ce, în restul teritoriului valorile diurne se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara, când local în nord, nord-vest precum și în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor putea avea și caracter torențial, izolat se pot înregistra cantități de apă de peste 20 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza și seara, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

 

 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
27.07.2019 ORA 09 – 28.07.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni instabilă în jumătatea nord-vestică a țării, unde după-amiaza și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra cantități mai însemnate de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și de sud-est, unde după-amiază disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 21 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, iar după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în timpul nopții, când pot fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
28.07.2019 ORA 09 – 29.07.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi instabilă cu precădere în jumătatea de vest a țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar minimele între 11 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar minima de 19…20 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
29.07.2019 ORA 09 – 01.08.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei, iar temporar se vor semnala averse.


loading...
Partenerii noștri