PROGNOZA METEO. Zilele debutează cu ceaţă, dar sunt însorite şi mai calde decât de obicei

PROGNOZA METEO. Zilele următoare vin cu o vreme frumoasă de iarnă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, însă fără precipitaţii, de orice formă. Singurul fenomen meteorologic notabil va fi ceaţa, prezentă în special dimineaţa.

16 dec. 2013, 15:26
PROGNOZA METEO. Zilele debutează cu ceaţă, dar sunt însorite şi mai calde decât de obicei

Marţi, în zonele de deal şi de munte vom avea parte de mai multe ore însorite şi temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată. În celelalte regiuni, însă temperaturile sunt foarte apropiate de normalul termic al datei din calendar, pe un fond de cer varibil, chiar mai mult noros dimineaţa în zonele joase, unde şi ceaşa e prezentă local. Vântul nu face excese în nicio regiune, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în zonele cu ceaţă persistentă, mai ales din centrul ţării şi 8 grade în dealurile de Vest.

În Capitală, marţi, sunt condiţii ca ziua să înceapă cu ceaţă, dar după disiparea ei vreme e destul de plăcută, cu cer variabil şi vânt slab. Până după-amiază temperatura ajunge la valori maxime în jur de 5 grade.

Citeşte şi Cum va fi vremea de Crăciun şi unde va ninge

Ziua de miercuri începe cu ceaţă, local în zonele joase din sud, centru şi est şi izolat în celelalte regiuni. În zonele mai înalte vremea este frumoasă, cu mai mult soare decât nori şi drept urmare aşteptăm şi temperaturi mai mari decât în zonele joase, unde ceaţa ăi norii din primele ore încetinesc creşterea temperaturii. Vântul suflă domol în cea mai mare parte a ţării, iar maximele se vor situa în general între -3 grade în depresiuni şi 10 grade în Dealurile Banatului.

Bucureştenii au parte a o zi destul de plăcută dacă ţinem seama de data din calendar. Nori inofensivi sunt prezenţi pe cer, iar dimineaţa e posibil să avem condiţii de ceaţă. Vântul abia se simte şi până după-amiază în termometre se adună 5…6 grade, uşor peste media multianuală.

Ceaţa rămâne şi joi cel mai important fenomen meteorologic şi este prezentă încă din primele ore ale zilei în zonele joase, cu precădere cele din nord vest, sud-vest şi centru şi pe arii restrânse va persista mai multe ore. În schimb soarele e mult mai darnic cu locuitorii din zonele de deal şi de munte. Vântul nu ne face probleme, iar maximele pleacă de la doar -2 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi ajung chiar şi la 11 grade în Dealurile Banatului, dar despre vreme anormal de caldă pentru această perioadă vom vorbi şi în Dealurile de Vest, precum şi în Dealurile Olteniei şi ale Munteniei.

În Capitală, joi sunt şanse destul de mari ca în primele ore ale zilei vizibilitatea să fie scăzută din cauza ceţii. După disiparea ei cerul e variabil, vântul abia se simte, iar termometrele arată maxime în jur de 5 grade.

Vineri, ceaţa matinală preferă zonele joase din regiunile extracarpatice, în celealte regiuni cerul e variabil în cea mai mare parte a zilei. Maximele se vor situa în general între -1 si 11 grade. În noapte de vineri spre sâmbătă norii se înmulţesc în nord-vest unde e posibil să cadă ceva precipitaţii slabe, mixte. În weekend, dar şi la începutul săptămânii viitoare temperaturile continuă să fie uşor mai ridicate decât cele obişnuite pentru această perioadă. Ceaţa va fi prezentă local în zonele joase, mai ales dimineaţa şi noaptea, iar precipitaţiile vor lua formă de burniţa sau fulguieli trecătoare.