PROGNOZA METEO. Zilele următoare vin cu temperaturi de aprilie, vom avea şi 17 grade Celsius

Vremea se află într-un proces accelerat de încălzire, astfel că de sâmbătă vom avea vreme frumoasă în toată ţara. Temperaturile maxime diurne se vor menţine până miercuri în jurul valorilor de 16-17 grade Celsius.

30 ian. 2020, 14:14
PROGNOZA METEO. Zilele următoare vin cu temperaturi de aprilie, vom avea şi 17 grade Celsius

Vineri, cerul va avea înnorări, mai accentuate în regiunile intracarpatice. Vor fi precipitații pe arii extinse în vestul, centrul și nordul țării, sub formă de ploaie, lapoviță și, mai ales la începutul intervalului, trecător și ninsoare, iar în restul teritoriului izolat va ploua slab. Pe arii restrânse vor fi condiții de polei. Temporar vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va fi tare, iar la rafală se vor depăși 80…100 km/h și ninsoarea va fi viscolită, dar local și la cote mai reduse și în restul teritoriului (cu rafale de 45…60 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 8 grade.

La Bucureşti, vineri, cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în cursul zilei, când vor fi viteze la rafală de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

Sâmbătă, valorile termice vor fi în creștere, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi slabe, dar spre seară și noaptea înnorările se vor accentua în regiunile intracarpatice, unde va ploua pe arii relativ extinse. La munte precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste, dar la cote mai reduse și în sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. În a doua parte a intervalului, vor fi condiții de ceață în sud și sud-est.

Sâmbătă, la Bucureşti, vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Duminică, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua pe arii relativ extinse și doar temporar noros în sud și sud-est, unde ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse. La munte, mai ales în zona înaltă, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade.

La Bucureşti, duminică, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Luni, vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua moderat cantitativ. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și ploile, în general slabe, se vor semnala pe arii restrânse, mai ales noaptea. La munte, îndeosebi în zona înaltă, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 9 grade.

În Capitală, luni, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie slabă, trecătoare, va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.