PROGNOZA METEO pentru miercuri, joi şi vineri. Află cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea rămâne rece în zonele joase din sudul, estul şi centrul teritoriului, geroasă pe alocuri în orele dimineţii. În schimb, în restul ţării temperaturile sunt cu mult mai generoase şi ne duc cu gândul mai curând spre primăvară.

04 feb. 2014, 23:05
PROGNOZA METEO pentru miercuri, joi şi vineri. Află cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. Soarele va domina cerul în mare parte din ţară, mai puţin în sudul ţării şi pe alocuri în celallate zone unde local vor fi nori joşi sau ceaţă asociată cu depunere de chicura sau fulguieli. Abia noaptea e rost de mai mult nori şi câteva ploi în regiunile vestice. Până atunci însă, amiază vine cu temperaturi de la -6…-5 grade în zonele cu ceaţă persistenţa din Câmpia Română până la 8…10 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş, iar vântul este ceva mai sprinten pe crestele montane înalte şi, izolat, în sudul Banatului.

După o dimineaţă geroasă, miercuri, în Capitală, termometrele nu strâng mai mult de -3 grade în condiţiile în care soarele împarte cerul cu norii şi mai ales în primele orele ale zilei este posibil să avem parte de ceaţă.

PROGNOZA METEO. Ziua de miercuri începe cu vreme rece în centrul ţării, mai ales în zonele depresionare din estul regiunii, unde mercurul în termometre se avăntă din nouă spre  minus 24 de grade. În pus, se formează şi puţină ceaţă, dar la amiză gerul se înmoaie simţitor şi pe fondul cerului lipsit de nori termotrele vor strânge 2 grade peste pragul de îngheţ în Miercurea Ciuş, 4 în Braşov şi 5 grade în Sibiu şi Târgu Mureş.

Şi acesta zi le va aduce locuitorilor din nord-vestul ţării o zi cu iz de primăvară. Soarele străluceşte din plin, vântul nu se simte, iar temperaturile depăşesc normalul perioadei cu aproximativ 5 grade. Astfel, 8 grade vor indică termometrele în Baia Mare şi 6 grade în Oardea şi Zalău. 

Vântul continuă să bată din sector sudic în regiunile vestice, fiind chiar destul de sprinten în Banat, aşa se menţine transportul aerului mai cald peste aceste zone ale ţării. Prin urmare, amiză vine cu 6 grade în Arad şi Timişoara, în timp ce la deal este mai cald, resptectiv 9….10 grade vor strânge termometrele aici.

Norii joşi şi ceaţă cu chiciură se instalează în zona de câmpie a Olteniei, unde vor persita pe alocuri pe tot parcursul zilei şi din când în când este posibil să aprara şi câteva fulguieli. În aceste condiii temperaturile nu trec de -5 grade în Craiova şi -3 grade în Slatina, în timp ce mai spre deal, acolo unde se arată puţin şi soare amiază vine cu 1….2 grade peste pragul de îngheţ.

Acelaşi tablou meteorologic îl oferă vremea şi locuitorilor din jumătatea vestică a Munteniei, respectiv nori joşi şi ceaţă cu chiura sau fulguieli trecătoare în zonele joase de releif şi puţin mai însorit la deal. Temperaturile vor evolua în consecinţă, adică rămân scăzute în Alexandria şi Giurgiu, de exemplu, unde mercurul în termometre nu trece de -4….-3 grade şi ating pragul de îngheţ în Pitesi şi Târgovişte, unde se vede şi soarele.

Norii domină cerul în partea de sud-est a teritoriului, pe aproape întreg parcursul zilei şi local, mai ales dimineaţă, va fi şi ceaţă. Temperaturile rămân la cote modeste, cel mult 0 grade în Buzău şi -1 grad în Călăraşi şi sunt ceva mai agreabile pe litoral şi în delta, aproximativ 5 grade.

După o dimineaţă rece în Moldova, pe alocuri geroasă şi cu ceaţă în zonele de câmpie şi podiş, se arată treptat soarele, mai cu seama în zona deluroasă aşa că mercurul în termometre ajunge la 1 grad cu plus în Suceava şi Iaşi, 2 grade în Piatră Neamţ şi minus 1….0 grade în Focşani, respectiv în Bacău.

PROGNOZA METEO. Ziua de joi vine tot cu o vreme rece în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului temperaturile sunt mai ridicate decât cel normale pentru această perioada. Norii joşi şi ceaţă asociată trecător cu chiciură sau fulguieli vor persistă pe arii restrânse în sudul ţării şi izolat în rest, iar în celelate regiuni innoarile vor fi temporare şi local va plouă slab. În zonele montane înalte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6…-5 grade în sudul Olteniei şi 9…11 grade în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare rece în Bucureşti, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Din când în când norii vor domină cerul şi vor fi condiţii de ceaţă, mai ales dimineaţă. Vântul aproape că nu se simte.

PROGNOZA METEO. Vineri în zonele joase din sudul şi estul ţării temperaturile se apropie de de cele normale pentru început de februarie şi local, mai ales dimineaţă, se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă sau fulguieli. În restul zonelor vremea va fi caldă pentru dată din calendar, iar ceaţă se va semnala trecător, pe arii restrânse. Cerul va fi temporar noros şi izolat va plouă slab, iar în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul este mai nervos numai în zona montană înalta, iar maximelele termice vor pleca de la -4…-2 grade în zonele cu ceaţă persistenţa şi vor atinge 10…12 grade în zona deluroasă a Banatului şi Crişanei.

Vremea se apropie de normalul termic şi în Capitală, vineri, când peste zi termometrele vor strânge 0….1 grad. Parţial norii acoperă cerul, vântul nu se simte, iar ziua este posibil să înceapă cu ceaţă. În schimb spre amiază este posibil să se zărească şi câteva raze de soare.

PROGNOZA METEO. Weekendul dar şi primele două zile ale săptămânii viitoare vin cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru acesta perioada în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 3 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceaţă persistenţa şi cele mai ridicate din nou 11…12 grade în Banat şi în zona deluroasă a Crişanei. Trecător vor fi precipitaţii slabe în majoritatea regiunilor, iar în zonele joase, mai ales din sud şi est, precum şi în depresiuni, îndeosebi dimineaţă şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă, posibil burniţă sau ploaie slabă.