PROGNOZA METEO pe trei zile: Meteorologii anunţă precipitaţii şi temperaturi uşor peste normele perioadei

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează precipitaţii şi temperaturi uşor peste normele sfârşitului de iarnă. De miercuri însă, vremea se mai încălzeşte puţin, iar soarele va fi mai generos.

22 feb. 2014, 15:43
PROGNOZA METEO pe trei zile: Meteorologii anunţă precipitaţii şi temperaturi uşor peste normele perioadei

PROGNOZA METEO. Duminică, deşi temperatura aerului încă mai scade puţin, tot caldă rămâne vremea pentru final de februarie, mai ales în regiunile intracarpatice, cu maxime de la 2 până la 11…12 grade la scara întregii ţări, cu cele mai scăzute valori în Moldova şi cele mai ridicate în vestul, dar mai ales în centrul ţării. Va fi însă cer mai mult noros şi ploile, slabe cantitativ, cad în mare parte din ţară, exceptând Dobrogea şi Bărăganul, unde vor fi prezente pe arii ceva mai restrânse. În zona de munte, iar spre seară şi noaptea şi în Moldova şi în estul Transilvaniei, vor fi şi câteva lapoviţe sau ninsori. Vântul începe să dea şi el semne de viaţă pe litoral, în Deltă şi pe crestele înalte de munte.

În Bucureşti, ultima zi din săptămână va fi mohorâtă, trecător va ploua slab, fără vânt prea agitat şi cu 6…7 grade în termometre, destul de potrivite pentru data din calendar.

PROGNOZA METEO. Luni, tot despre temperaturi peste norme vorbim. La amiază vor fi, de la 2…4 grade în estul ţării până la 12 grade în nord-vest. Norii nu se dau duşi încă, iar precipitaţiile, slabe cantitativ, sunt încă prezente la nivel local în vest şi sud şi izolat în rest. Vântul se dovedeşte şi el mai agitat în sud-estul ţării şi în zona Carpaţilor de Curbură. Cât despre ceaţă, doar izolat va mai fi prezentă în zonele joase de relief.

În Bucureşti va fi cer acoperit de nori, aşa că temperatura nu creşte prea mult peste zi, cele 6 grade anunţate de meteorologi fiind normale la final de februarie. Vor mai fi condiţii pentru câţiva stropi de ploaie, iar vântul va fi şi el mai alert pe parcursul zilei şi abia noaptea se domoleşte.

PROGNOZA METEO. Marţi, doar în regiunile intracarpatice rămâne vreme caldă, în rest vorbim despre un regim termic normal. Ca aspect, cerul va fi mai mult noros în est şi sud-est, unde pe alocuri încă plouă slab şi, trecător, cel mai probabil în zorii zilei, mai cad şi câţiva fulgi de nea prin Moldova şi la deal. La munte predomină ninsorile, iar în rest doar izolat mai cad câţiva stropi de ploaie peste zi. Uşoare intensificări de vânt încă sunt de aşteptat prin Bărăgan şi Dobrogea, iar maximele zilei pornesc de la 2 grade în est şi ating din nou 12 grade în vest, cel mai probabil în Banat.

Şi în Bucureşti, marţi, se aşteaptă temperaturi normale, 6…7 grade vor fi la amiază, în condiţii de cer mai mult noros şi posibil ploaie slabă sau burniţă peste zi, cu vânt destul de potolit.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se încălzeşte puţin, iar temperaturile din nou depăşesc normele perioadei din an, mai ales în vestul şi centrul ţării, unde soarele este mai generos. La amiază, termometrele vor indica între 4 şi 14 grade la scara întregii ţări. În regiunile extracarpatice, norii încă persistă şi trecător sunt condiţii de burniţă sau fulguială, iar pe alocuri ceaţa este şi ea prezentă, căci vântul nu se înteţeşte peste zi. Şi în următoarele zile, tendinţa este ca vremea să devină tot mai caldă, mai ales în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte din celelalte regiuni. Zilele următoare vin şi cu probabilitate mai mare pentru ploi slabe prin vestul ţării, dar şi de ceaţă dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief.