PROGNOZA METEO. Vineri se vor înregistra temperaturi peste normele perioadei, dar de sâmbătă vreme se răceşte

PROGNOZA METEO. Vineri, temperaturile vor fi peste normele perioadei, însă începând de sâmbătă vremea se va răci. Temperaturile se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, ușor mai scăzute în nord-estul țării.

28 feb. 2019, 14:48
PROGNOZA METEO. Vineri se vor înregistra temperaturi peste normele perioadei, dar de sâmbătă vreme se răceşte

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul și nord-estul țării, unde numai izolat vor fi precipitații slabe, predominant ploi în zonele joase de relief și mixte la munte. Vântul va prezenta intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste unde, la rafală, se vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, dar la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu viteze, în general, de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -4 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în sudul Banatului și al Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice se vor menține peste normele perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, mai ridicate în Oltenia și Muntenia, spre 16…17 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade. În cursul zilei, cerul va fi variabil în regiunile sudice și temporar noros în rest, cu precipitații slabe, predominant ploi, pe arii restrânse în vestul, centrul și nordul teritoriului și mai ales ninsori în zona de munte. Noaptea vor mai fi înnorări, însă aria precipitațiilor se va restrânge treptat către sud-estul țării. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, dar temporar și la cote mai reduse și în regiunile estice, sudice și centrale.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi caldă. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Cerul va fi variabil, iar precipitații slabe îndeosebi sub formă de ploaie vor fi posibile în a doua parte a nopții. În cursul zilei, vântul va sufla în general moderat, dar apoi va slăbi.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va răci, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, ușor mai scăzute în nord-estul țării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei și 13 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 și 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și mai ales în cursul zilei se vor semnala pe arii restrânse precipitații slabe, mixte în regiunile sudice și estice și ninsori în Carpații Meridionali și Orientali. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar local și în estul și sudul teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci, devenind normală termic. Cerul va avea înnorări și mai ales în cursul zilei, trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări, în general persistente în regiunile vestice, nordice și centrale, unde mai ales din a doua parte a zilei, pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul, unde se va semnala și lapoviță, precum și zona montană, unde vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse și pe arii restrânse și în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări în general persistente pe parcursul zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7… 8 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vest, centru și nord precum și la munte, unde local și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie în zonele joase de relief, în timp ce în zona montană vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, ziua la cote mai reduse și în nord-vest, iar noaptea, local în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, ușor mai ridicate în sud-vestul și sudul extrem al țării unde se pot atinge până la 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

DE MARTI PANA JOI Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată la început în vest, nord, centru și la munte apoi și în celelalte regiuni.