Vremea schimbă foaia, se întorc ploile şi ninsorile. Strat nou de zăpadă la munte. HARTA TEMPERATURILOR

Weekendul cu vreme de vară va fi urmat de o răcire considerabilă, anunţă Romica Jurca, meteorologul România TV. Temperaturile vor scădea şi cu 10 grade Celsius, iar soarele arzător va fi înlocuit cu nori de ploaie şi chiar ninsoare. 

09 mart. 2019, 07:56
Vremea schimbă foaia, se întorc ploile şi ninsorile. Strat nou de zăpadă la munte. HARTA TEMPERATURILOR

Vremea se va răci de săptămâna viitoare, dar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va prezenta înnorări și se vor semnala precipitații ziua în sud-vest și centru și local în rest, iar noaptea cu o probabilitate mai mare în jumătatea de sud a teritoriului. Vor fi ploi, iar în a doua parte a intervalului în regiunile nordice și centrale, trecător și precipitații mixte. În zona montană treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar pe arii mai restrânse și la cote reduse și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 15 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade.

Revin ninsorile în România

De duminică, 10 martie, va ninge în toate zonele montane, va fi viscol, iar meteorologii ANM transmit că stratul de zăpadă care se va depune va fi unul consistent.

Apoi, din dimineaţa zilei de marţi, 12 martie, aria ninsorilor de va extinde. Marţi şi miercuri, vor fi ninsori în Oltenia, Muntenia şi Moldova, în zonele de deal. Vremea rece se va menţine toată săpătmâna care urmează.

LA BUCUREŞTI, deși valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări și mai ales în a doua parte a intervalului temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Începând cu 12 martie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, la începutul intervalului îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice, apoi în cele vestice, nordice și centrale.

La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, şi pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Vremea 18 – 25 martie 2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 25 martie – 1 aprilie 2019

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice și nordvestice și apropiat de cel normal al săptămânii în rest.

Vremea 1 – 8 aprilie 2019

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile intracarpatice și apropiate de cele normale ale săptămânii în rest, potrivit ANM.


loading...