Prognoza meteo. Ne aşteaptă încă o săptămână de foc

Prognoza meteo 3 zile. Meteorologii nu vin cu vești prea bune: valul de căldură care ne-a topit în ultimele zile va persista și săptămâna viitoare.

25 aug. 2019, 17:45
Prognoza meteo. Ne aşteaptă încă o săptămână de foc

LA NOAPTE
Cerul va fi mai mult senin, exceptând sud-vestul și zona de munte, unde vor fi înnorări și izolat averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 24 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

LUNI
Vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiază în sud-estul și sudul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului în zonele de deal și de munte, precum și în vestul, centrul și nordul teritoriului, unde local vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și se vor semnala descărcări electrice.Izolat cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină, cu o probabilitate mai ridicată în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în regiunile sudice și sud-estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, mai scăzută în zona preorășenească.

MARTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază și cu disconfort termic ridicat, local în Oltenia și Muntenia și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza la munte și în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, iar de scurtă durată și asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.

MIERCURI
Vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază și cu disconfort termic ridicat, local în sud și izolat în vest. Cerul va fi variabil în zonele montane, unde după-amiază, izolat vor fi ploi trecătoare și posibil descărcări electrice, dar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

JOI
Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază pe arii restrânse în sud și vest și izolat în rest. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. După-amiază în zonele montane, doar pe arii restrânse vor fi ploi trecătoare și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

VINERI – DUMINICA
Vremea se va menține călduroasă, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai mare în cursul după-amiezilor în zonele montane.