PROGNOZA METEO. Valori termice în scădere în toată ţara şi temperaturi negative noaptea la începutul săptămânii

PROGNOZA METEO: La începutul săptămânii, Valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra luni între 11 şi 21 de grade, cel mai cald în Muntenia și Dobrogea. Pe timpul nopții se vor înregistra şi temperaturi negative în zona montană din Moldova. Şi în Bucureşti vremea se răceşte ușor, iar temperatura maximă va fi de 19...20 de grade. De marţi, vremea se va încălzi din nou în cea mai mare parte a țării.

10 nov. 2019, 16:26
PROGNOZA METEO. Valori termice în scădere în toată ţara şi temperaturi negative noaptea la începutul săptămânii

PROGNOZA METEO LUNI: Valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor, astfel că cele diurne vor deveni apropiate de normalul perioadei în vest și nord-vest, dar vor continua să caracterizeze o vreme caldă în restul
țării; maximele se vor încadra între 11 grade în Maramureș, estul Transilvaniei și zona de deal a Crișanei și în jurul a 21 de grade în Muntenia și Dobrogea. Pe timpul nopții se vor înregistra temperaturi mai mici decât în nopțile precedente îndeosebi în nord și în centru, iar minimele vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 12…13 grade pe litoral. Vor fi nori joși, stratiformi sau ceață local în zonele joase de relief, în prima parte a zilei în special cele din vest, sud-vest și centru, iar noaptea mai ales în est și sud; în restul timpului și al teritoriului cerul va fi variabil. Izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere pe creste, unde rafalele vor atinge în cursul nopții 80 km/h, dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în sudul Banatului.
LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi în scădere ușoară, dar vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, dar dimineața și mai ales noaptea vor fi condiții de ceață sau nori joși. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 4 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI: Vremea se va încălzi din nou în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii noiembrie; maximele se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar minimele între 6 și 15 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe, pe spații mici în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, precum și în zonele deluroase aferente. Noaptea, în aceste zone ploile se vor semnala local și vor deveni în general moderate cantitativ, iar nebulozitatea va cuprinde majoritatea zonelor. Vântul va avea intensificări la munte, unde pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h, dar local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în sudul Banatului. În orele dimineții și din nou noaptea, cu precădere în regiunile sud-estice, se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 20…22 de grade și o minimă în jurul a 10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei când vor fi și condiții de ceață și din nou noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în Oltenia, sudul Banatului, jumătatea de vest a Munteniei, local în Transilvania și Maramureș și doar izolat în restul teritoriului. În Carpații Meridionali, în Munții Banatului și zona deluroasă aferentă ploile pot fi moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări la munte, dar local și la cote mai reduse și în celelalte zone, în special în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 7 și 14 grade. Izolat se va semnala ceață.
LA BUCUREŞTI: Valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult peste cele climatologic specifice acestei perioade din an. Cerul va mai mult noros și temporar va ploua slab, mai ales spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.
Dimineața vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an va persista. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse la munte, în Transilvania, Maramureș, Oltenia și Muntenia și local în restul țării. În special în zonele montane vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat,
cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.
LA BUCUREŞTI: Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la mijlocul lunii noiembrie. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de zilele anterioare, se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

La finalul săptămânii, valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele specifice pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În prima zi va mai ploua local în nord-est, apoi probabilitatea de ploaie va fi redusă în toată regiunile.
Şi în Capitală, valorile termice se vor menține peste normele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.