PROGNOZA METEO ANM: Temperaturi în scădere şi ploi în mare parte din ţară. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă ploi în mare parte din ţară în următoarele zile. La munte local vor fi ninsori și lapoviță. De sâmbătă vremea se încălzeşte. 

04 mart. 2020, 14:09
PROGNOZA METEO ANM: Temperaturi în scădere şi ploi în mare parte din ţară. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO JOI În regiunile vestice, valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, dar în restul țării vor fi semnificativ mai scăzute, astfel că maximele se vor încadra între 4…5 grade local în Transilvania și nordul Moldovei și 14 grade în Dobrogea și estul Munteniei. În centrul, estul și sudul teritoriului înnorările vor fi persistente, în special în prima parte a intervalului, când va ploua în Transilvania și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia și Muntenia (cu precădere în zonele de deal), dar și în Dobrogea. La munte local vor fi ninsori și lapoviță, iar în orele serii precipitații mixte vor fi posibile trecător și în zonele mai joase de relief din centru și nord-est. În vest și nord-vest cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Noaptea, cerul va fi parțial noros, iar precipitațiile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în sud-vest. Temperaturile minime, mai mici decât în nopțile precedente, vor fi cuprinse în general între -2 și 6 grade. Vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în precedenta zi, cu o maximă de 12…13 grade. Cerul va avea înnorări mai ales în prima parte a intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO VINERI În regiunile vestice și de sud-vest, regimul termic diurn va fi comparabil cu cel al zilelor precedente, cerul va fi mai mult noros și -în special în a doua parte a zilei și noaptea- va ploua. În restul țării, ziua va fi mai caldă, cu cer variabil, iar înnorări și ploi izolate vor fi în cursul nopții. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în sud-vestul teritoriului și izolat în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime în general între 1 și 8 grade. Izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI Vremea se va încălzi din nou, astfel că temperatura aerului va urca până la o maximă de 15…16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va fi caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice și estice. Cerul va avea înnorări și va ploua, ziua mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului, iar noaptea în sud, în est și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă și pe suprafețe mici vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în prima parte a intervalului pe creste, apoi și la altitudini mai joase. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, pe litoral și în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. Izolat vor fi codiții de ceață.

BUCUREŞTIVremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în a doua parte a zilei și noaptea când temporar va ploua, posibil sub formă de aversă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea se va răci, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată, exceptând regiunile sud-estice, unde vor fi în continuare mai ridicate decât acestea. În sudul, estul și centrul țării cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar seara și noaptea, în Transilvania, în zona deluroasă și în nordul Moldovei și posibil și în Maramureș, trecător va fi și lapoviță și ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploile vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, în Dobrogea, Oltenia, Banat și Crișana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime între -3 grade în estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral.

BUCUREŞTI Vremea se va răci, dar valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.