Program internațional pentru profesorii de germană

Chiar dacă limba engleză este una dintre cele mai vorbite limbi „comerciale” din lume, în Uninea Europeană, limba germană este, de departe, cea mai larg răspândită limba maternă, cu aproximativ 90 de milioane de vorbitori. Mai mult decât atât, specialiștii afirmă că germana este, de asemenea, limba cea mai des folosită în afacerile intracomunitare din Uniunea Europeană.
Roxana Gagiu
06 apr. 2015, 16:27
Program internațional pentru profesorii de germană

România are nevoie să se adapteze la tendințele Comunității Europene, iar un prim pas va fi făcut în sistemul de educație, prin implementarea unui program internațional de specializare și perfecționare pentru profesorii români de limbă germană.

De ce pun atât de mult europenii accent pe învățarea limbii germane?

Reprezentantul KIKUS în România, Ștefania Filip, afirmă că Germania și-a consolidat poziția de motor al dezvoltării și progresului Uniunii Europene, iar acest aspect s-a răsfrâns, fără doar și poate, și asupra relațiilor sociale și economice pe care le are cu restul Spațiului European.

“Europenii au fost nevoiți să învețe limba germană, datorită progresului pe care această țară l-a facilitat în relațiile cu restul statelor. Persoanele care au învățat această limbă au avut acces mult mai ușor pe piața muncii, au avut posibilitatea de a învăța și de a se perfecționa prin programele de studiu și bursele oferite anual de statele germane. Nu în ultimul rând, vorbitorii de germană au avut o conexiune mai bună cu progresul tehnologic și cu invenția timpurilor moderne – internetul (extensia .de are peste 12 milioane de domenii, este a doua în lume după extensia .com)”, afirmă Ștefania Filip, reprezentantul KIKUS în România, celebrul program international de învățare a limbii germane, consacrat în toată lumea.

Programul international KIKUS, ajunge în România și este dedicat specializării și perfecționării profesorilor de germană

Profesorii români de limbă germană din gradinițe și centre de predare a limbilor străine vor lua contact cu celebra metodă de predare a limbii germane, care ajunge și în țara noastră, după ce a fost implementată cu succes în mai multe țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud.

Seminarul de inițiere în metoda KIKUS, pentru profesori, va avea loc în perioada 8-9 mai 2015, la Constanța și este organizat de Kikus România și Centrul pentru multilingvismul copiilor din Munchen.

“KIKUS este un program integral, care stimulează și dezvoltă multilingvismul precoce la copiii între 3 si 10 ani. Importanța metodei KIKUS constă în faptul că este singura de felul ei: oferă profesorilor un instrument pentru predarea limbii germane, copiilor care încă nu stăpânesc scrisul și cititul. La seminarul din Constanța, toți profesorii de germană din România vor putea învăța cum pot implementa în clase această metodă revoluționară și vor constata că și copiii vor fi mai receptivi și mai interesați să învețe limba germană, deoarece se pliază pe nevoile și activitățile lor curente”, afirmă Ștefania Filip.

În cadrul seminarului, profesorii vor afla informații pragmatice despre stabilirea curriculei de predare (cu ce să înceapă cursul, în ce ordine să predea informațiile copiilor etc.), despre elementele de psihopedagogia copilului preșcolar (ce trebuie să știe profesorul despre copiii de diferite vârste pentru a atinge obiectivele de învățare), despre metodologia de predare (predarea diferențiată în funcție de vârsta copilului, metode de captare și menținere a atenției) și cum pot aplica mai ușor metoda KIKUS în clase.

Programul internațional este deschis tuturor profesorilor de limbă germană din grădinițe și centre educaționale, precum și studenților din anii terminai ai facultăților de litere în limba germană.

La întâlnirea de lucru de la Constanța, seminarul va fi susținut de dr. Edgardis Garlin, fondatorul programului KIKUS și unul dintre cei mai buni metodiști în predarea/învățarea limbii germane din lume.

Profesorii se pot înscrie la acest seminar de inițiere în metoda KIKUS, prin contactarea Kikus România prin email: [email protected] sau telefonic, apelând la 0720.744.900.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mattel lansează prima păpușă Barbie nevăzătoare
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!