Programele şcolare, REVIZUITE la toate materiile pentru clasele V-IX, din 2017

Publicat: Vineri, 09 Octombrie 2015 14:22 // Actualizat: Vineri, 09 Octombrie 2015 14:24 // Sursa: romaniatv.net

Din septembrie 2017, elevii din clasele V-IX vor învăța după programe școlare revizuite la toate disciplinele, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Începând cu luna septembrie 2017 va trebui să avem și vom avea, vă garantez acest lucru, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe școlare revizuite la clasele V-IX integral la toate disciplinele", a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, întrebat la un eveniment despre o lucrare a scriitorului Mircea Cărtărescu în care apar mai mulți termeni "indecenți", lucrarea fiind pe lista lecturilor obligatorii la liceu, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că până în ianuarie 2016 trebuie finalizate planurile cadru pentru programele școlare de la clasele V-XII, prioritatea având cele pentru clasele V-IX.

"Vom stabili procentul între orele alocate trunchiului comun (discipline obligatorii) și orele alocate curriculumului la dispoziția școlii. Pasul doi — numărul de ore total pe săptămână, pasul trei — disciplinele care vor face parte din programa școlară, inclusiv de clasa a IX-a. După care se va trece în perioada ianuarie 2016 — noiembrie 2016 la revizuirea programelor școlare, inclusiv a lecturilor obligatorii la română la clasa a IX-a", a completat ministrul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 oct 18:53
...anunţăm ce creşteri salariale sunt posibile în educaţie”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. Citeşte şi Programele şcolare, REVIZUITE la toate materiile pentru clasele V-IX, din 2017 Ministrul a menţionat că în educaţie sunt extrem de multe...
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H