Programul centrelor de testare pentru pacienţii cu simptome COVID-19 din Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seară, programul centrelor de testare pentru pacienţii cu simptome COVID-19 deschise în spitalele din Bucureşti.

25 ian. 2022, 23:49
Programul centrelor de testare pentru pacienţii cu simptome COVID-19 din Bucureşti

Programul centrelor de testare pentru pacienţii cu simptome COVID-19 din Bucureşti. Ministrul Sănătăţii a anunţat că cele 28 de centre de recoltare a probelor biologice pentru pacienţi cu simptome specifice infectării cu coronavirus, deschise în spitalele bucureştene, funcţionează între orele 10.00 şi 20.00.

Programul centrelor de testare pentru pacienţii cu simptome COVID-19

Citeşte şi Lista medicilor de familie din România care fac teste COVID-19. Noi centre de testare gratuită pentru suspecţii de COVID

„Centrele de recoltare a probelor biologice de la persoanele cu simptomatologie sugestivă pentru SARS-Cov-2 sunt deschise între orele 10.00 – 20.00. Reamintim că, la solicitarea ministrului Sănătăţii, prof.univ.dr. Alexandru Rafila au fost deschise un număr de 28 centre de recoltare a probelor biologice în mai multe spitale bucureştene pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea accesului mai rapid la servicii medicale pentru pacienţii Covid-19”, a transmis, marţi seară, Ministerul Sănătăţii.

Persoanele care au simptome specifice infectării cu coronavirus, însă nu reuşesc să contacteze medicul de familie, pot solicita testarea la call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, la numărul 021-9462 sau prin platforma online la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

DSPMB va emite solicitanţilor dovada înregistrării prin e-mail/sms. Aceasta va fi prezentată la centrul de recoltare. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru testul RT-PCR nu se va efectua, a precizat sursa citată.

Reamintim că Ministerul Sănătăţii anunţa, sâmbătă, că a decis înfiinţarea de centre de recoltare pentru pacienţi cu simptome de COVID-19 la mai multe spitale din Capitală, după ce la call-center-ul DSP Bucureşti au fost înregistrate peste 2000 de solicitări în vederea testării a aproximativ 6000 de persoane potenţial infectate cu SARS Cov-2, iar timpul de aşteptare a trecut de 72 de ore.

Atunci, a fost prezentată şi lista acestor centre, dar programul era diferit în funcţie de centrul ales.

Citeşte şi Avalanşă de cereri de testare COVID-19 în Bucureşti. Ce procedură trebuie să urmeze cei care vor să se testeze