Programul de vaccinare a copiilor intră în normal din a doua parte a lunii octombrie

Programul de vaccinare a copiilor intră în normal din a doua parte a lunii octombrie, conform schemei naţionale de imunizare, vaccinul hexavalent fiind recepţionat, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.

13 oct. 2016, 12:13
Programul de vaccinare a copiilor intră în normal din a doua parte a lunii octombrie

În cursul acestei luni va începe imunizarea copiilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertusis), hepatitei virală B, poliomielitei şi Haemophilus influenzae tip b, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Primul lot de vaccin, 115.000 de doze, este acum în depozitul Unifarm şi într-o săptămână va fi distribuit către Direcţiile de Sănătate Publică. După ce ajunge în depozitele locale, DSP-urile îi vor anunţa pe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare în condiţii optime. De asemenea, Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent„, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal

Al doilea lot de vaccin hexavalent, adică restul de 140.000 de doze, va ajunge în România până pe data de 31 octombrie 2016.

Ministerul Sănătăţii mai anunţă că vaccinul ROR, împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, este în stocuri suficiente, astfel încât să poată fi asigurată imunizarea tuturor copiilor care au nevoie de acest ser. De asemenea, sunt stocuri suficiente şi pentru vaccinurile împotriva Hepatitei B şi DTP (difterie, tetanos, pertusis).

Vaccinul antigripal a fost, la rândul său, recepţionat, iar până la finalul lunii octombrie va începe campania de vaccinare. Vor fi 500.000 de doze disponibile pentru populaţia vulnerabilă la boală (copii, bolnavi cronici, vârstnici şi personal sanitar), cu posibilitatea de suplimentare a dozelor în funcţie de cerere. Vaccinul BCG, serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuţilor, va ajunge în maternităţi în maximum trei săptămâni, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare şi va fi demarată procedura de achiziţie„, potrivit documentului citat.

Citeşte şi Anunţ important de la Ministerul Sănătăţii: 115.000 doze de vaccin hexavalent se află în ţară


loading...