Programul IMM Leasing, adoptat de Guvern în primă lectură. Avansul pentru o astfel de finanţare este zero

Guvernul a aprobat în primă lectură în şedinţa de joi mai multe proiecte de acte normative, printre care şi pe cel privind programul IMM Leasing, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

09 iul. 2020, 19:26
Programul IMM Leasing, adoptat de Guvern în primă lectură. Avansul pentru o astfel de finanţare este zero

UPDATE. Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi seară, o ordonanţă de urgenţă pentru asigurarea leasingului de echipamente şi uilaje pentru IMM-uri. Valoarea finanţării pentru fiecare beneficiar este de 5 milioane de lei, iar plafonul total este de 1,5 miliarde de lei.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru asigurarea leasingului de echipamente şi utilaje pentru IMM-uri.

„Valoarea finanţării pentru fiecare beneficiar este de 5 milioane de lei, valoarea garanţiilor fiind de 80% pentru echipamente IT şi de 60% pentru alte echipamente”, a afirmat el.

Potrivit lui Dancă, aceste finanţări pot fi acordate în funcţie de opţiunea solicitantului, cu avans zero, şi plafonul total pentru această schema este de 1,5 miliarde de lei.

„În această şedinţă de guvern au fost dezbătute în primă lectură şi adoptate în vederea primirii avizului Consiliului Legislativ, pentru şedinţa următoare urmând a fi adoptate în forma finală alte ordonanţe de urgenţă în zona economică.

Astfel, un proiect de ordonanţă de urgenţă priveşte programul IMM Leasing, este un program pe care Guvernul l-a anunţat anterior, face parte din Planul naţional de investiţii şi relansare economică şi în cadrul acestui program IMM-urile pot apela la soluţia finanţării achiziţiilor de echipamente şi utilaje prin intermediul societăţilor financiare nonbancare ca o opţiune în plus acordată IMM-urilor care doresc să apeleze la un astfel de instrument„, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.

El a precizat că, potrivit actului normativ adoptat în primă lectură, „avansul pentru o astfel de finanţare pentru IMM-uri este zero”.

„Valoarea maximă a finanţării este de 5 milioane de lei pe beneficiar şi sunt garantate achiziţiile de echipamente IT şi utilaje”, a spus Dancă.


loading...
Partenerii noștri