Programul localurilor din CENTRUL VECHI. Oprescu: „Nunţile şi botezurile se vor stinge singure”

Nunţile şi botezurile organizate în Centrul Vechi al Capitalei "se vor stinge singure", în sensul că nu va exista nicio limitare orară pentru acestea. Anunţul a fost făcut de primarul general Sorin Oprescu, la şedinţa de marţi a CGMB, unde s-a luat în discuţie proiectul privind programul orar al teraselor şi cluburilor din Centrul Vechi. În ceea ce priveşte celelalte localuri, nu s-a luat încă nicio hotărâre.

29 ian. 2013, 15:34
Programul localurilor din CENTRUL VECHI. Oprescu: „Nunţile şi botezurile se vor stinge singure”

Problema Centrului Vechi a fost intens dezbătută, marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu a Primăriei Capitalei, fără a se ajunge însă la o înţelegere.

Primarul Sorin Oprescu a declarat că proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului orar al teraselor şi cluburilor din Centrul Vechi al Bucureştiului este în discuţie, dar un lucru este cert: nunţile şi botezurile nu vor avea limită de oră.

Am discutat cu toţi patronii de localuri şi toţi au fost de acord ba cu ora 1.00, ba cu ora 4.00, 5.00. Toate aceste propuneri vor intra în Consiliu şi se vor analiza. Nunţile şi botezurile se vor stinge singure„, a afirmat Oprescu.

Cea mai inedită propunere a venit din partea lui Victor Stan, consilier PSD. Acesta vrea ca mobilierul stradal din Centrul Vechi să fie acelaşi pentru toate terasele. În plus, consilierul a propus ca umbrelele să aibă o siglă comună, astfel ca, patronii să nu mai facă reclamă diferiţilor distribuitori.

Reprezentanţii PDL din Consiliu se opun însă restricţiilor orare în Centrul Vechi şi au anunţat că au depus şi ei un proiect în acest sens.

Aceştia au discutat cu specialiştii în turism şi cu investitorii din Centrul Istoric şi au ajuns la concluzia că această zonă contribuie semnificativ la dezvoltarea turismului în Capitală. Aşadar, o restricţie orară ar aduce dezavantaje uriaşe turismului din Bucureşti.

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect prin care  propus propus ca cele mai multe terase din Centrul Istoric să funcţioneze, între 15 martie şi 15 noiembrie, doar până la ora 22.00 şi să nu organizeze nunţi sau botezuri, proiectul fiind în dezbatere publică până în 25 ianuarie.

Potrivit proiectului de hotărâre pentru „Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti”, aflat în dezbatere publică, terasele care funcţionează în Centrul Istoric vor putea funcţiona până la ora 22.00, în perioada cuprinsă între 15 martie şi 15 noiembrie.

Excepţie de la această regulă vor face terasele de pe străzile din perimetrul delimitat de străzile Lipscani, Bulevardul I.C. Brătianu, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei, care vor putea funcţiona până la ora 24.00 în timpul săptămânii, în weekend programul putând fi extins până la ora 1.00.