Programul lui Mihnea Motoc, ministrul Apărării, la Summitul NATO

Publicat: Joi, 07 Iulie 2016 17:39 // Actualizat: Joi, 07 Iulie 2016 17:39 // Sursa: romaniatv.net

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale, va face parte din delegația României la Summitul NATO de la Varșovia, unde va participa la o serie de discuţii despre modalitățile de implementare a deciziilor Alianței destinate consolidării apărării colective și despre eforturile internaționale de gestionare a crizelor.

Delegația României la Summitul NATO de la Varșovia din 8 și 9 iulie, din care face parte şi Mihnea Motoc, va fi condusă de președintele Klaus Iohannis.

"Ministrul Motoc va participa vineri, 8 iulie, la o cină de lucru a miniștrilor aliați ai Apărării, în cadrul căreia se vor aborda modalitățile de implementare a deciziilor NATO destinate consolidării apărării colective și descurajării, cu accent pe realizarea prezenței aliate pe întregul flanc estic al NATO, precum și cadrul de cooperare pentru vecinătatea sudică a Alianței și continuarea sprijinului pentru partenerii NATO", se arată într-un comunicat MApN.

Sâmbătă, 9 iulie, va avea loc reuniunea miniștrilor aliați ai Apărării cu partenerii din cadrul Platformei de Interoperabilitate. "Discuțiile vor viza contribuția NATO la eforturile internaționale de gestionare a crizelor și de proiectare a stabilității în vecinătățile estică și sudică, în spiritul abordării cuprinzătoare", precizează sursa citată.

Conform MApN, în marja summitului, Mihnea Motoc va avea o serie de întâlniri bilaterale cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, cu omologul german, Ursula von der Leyen, și cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru.

Din delegația condusă de președintele Iohannis va face parte și șeful Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciucă, se mai arată în comunicatul citat.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 iul 22:25
...şi Programul lui Mihnea Motoc, ministrul Apărării, la Summitul NATOTotodată, în seara de vineri, șeful diplomației române va participa la un dineu de lucru al miniștrilor...
07 iul 18:09
...Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciucă, se mai arată în comunicatul citat.Sursa flux SOIM Press: RTVCitește mai multe stiri flux ..SOIM Press...
07 iul 17:54
... Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale, va face parte din delegația...
07 iul 17:45
...la o serie de discuţii despre modalitățile de implementare a deciziilor Alianței destinate consolidării apărării colective Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H