Programul Masă Caldă în şcoli şi grădinţe, extins în 300 de unităţi de învăţământ. Cât costă meniul zilnic al unui elev DOCUMENT

Începând din septembrie, elevii şi copiii de grădiniţă din 300 de unităţi de învăţământ vor primi gratuit o masă caldă, pe tot parcursul anului şcolar 2022-2023.

04 iul. 2022, 15:08
Programul Masă Caldă în şcoli şi grădinţe, extins în 300 de unităţi de învăţământ. Cât costă meniul zilnic al unui elev DOCUMENT

Programul Masă Caldă în şcoli şi grădinţe. Ordonanța de urgență prin care elevii și copiii de grădiniță din 300 de unități de învățământ primesc gratuit o masă caldă, din toamană, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Programul Masă Caldă în şcoli şi grădinţe. OUG a fost publicată în Monitorul Oficial

Citeşte şi Admitere la facultate 2022. Cum se intră la cele mai mari universităţi din România. Calendar, taxe, nr. locuri la buget, condiţii

Potrivit OUG publicată în Monitorul Oficial, fiecare elev din cele 300 de unităţi de învăţământ va primi câte o masă caldă în valoare de 15 lei.

„La cererea motivată a părinților/reprezentantului legal, formulată în scris și susținută de un document-suport, înregistrată la secretariatul unității de învățământ în care este înmatriculat preșcolarul/elevul, preșcolarii și elevii care din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă nu pot beneficia de masa caldă sau, după caz, de pachetul alimentar, vor beneficia de produse alimentare adecvate situației acestora”, se arată în ordonanţa de urgenţă publicată în  Monitorul Oficial, potrivit edupedu.ro. 

Lista școlilor și grădinițelor în care se implementează programul pilot, numărul de beneficiari și sumele alocate pentru finanțarea programului în anul școlar 2022—2023 se aprobă prin ordin al ministrului educației, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Programul este finanţat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București, astfel: în anul 2022 suma de 147.000.000 de lei, iar în anul 2023 suma de 207.900.000 de lei, conform sursei menționate.

Citeşte şi ADMITERE FACULTATE 2022 doar cu nota de la Bac. Lista facultăților la care te poți înscrie şi fără BAC

Reamintim că Programul Masa caldă în şcoli a fost înfiinţat în perioada Guvernului Cioloş, în 2016, acesta fiind pilotat pe 50 de şcoli. Următorul Guvern, Grindeanu, a decis continuarea programului pilot tot în 50 de şcoli, după care a urmat o decizie similară şi a Guvernului Dăncilă.

ordonanta-de-urgenta_masa-calda_2022-2023