Programul RABLA 2013 a debutat cu acuzaţii de ŞPAGĂ şi şoferi revoltaţi VIDEO

Numărul mic de tichete emise i-a făcut pe bucureşteni să-şi parcheze hârburile cu mult timp înainte la porţile REMAT-ului din Chitila. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă.

10 iun. 2013, 11:39
Programul RABLA 2013 a debutat cu acuzaţii de ŞPAGĂ şi şoferi revoltaţi VIDEO

Cei mai mulţi dintre şoferii care păzesc şirul interminabil de rable format la intrarea în REMAT îşi pierd timpul degeaba. Numărul mic de vouchere i-a adus aici de zile bune. „E o lună de când patrulăm pe-aici! Şi nu ne-a zis nimeni nimic”, spune un bucureştean nervos.

Şi exact ca pe vremea lui Ceauşescu, unde se formează o coadă apar imediat lista şi bonurile de ordine. Nu lipsesc nici acuzaţiile de şpagă.

„Şpaga este douăzeci de milioane, dar nu dă la oricine. Au oamenii lor. Unii n-au avut maşini şi vor să ia voucher-ul. Îi dai ăstuia şpagă să-ţi dea bonul zece milioane! Ăstuia îi dai şpagă, să-ţi dea voucher-ul. Te bagă înaintea altuia”, spun clienții pentru programul Rabla, potrivit România TV.

Apariţia tichetelor i-a descurajat pe potenţialii clienţi ai programului RABLA. Pe cei care nu reuşesc să scape de maşina veche prin programul RABLA îi aşteaptă o ofertă cu adevărat batjocoritoare.

Într-o primă etapă, prin intermediul programului RABLA se vor distribui 4.289 de tichete din totalul de 17.000 pentru anul 2013.

Probleme au fost şi în Bistriţa. Centrul Remat Bistriţa, în faţa căruia sunt parcate, de trei săptămâni, peste 100 de maşini, a distribuit, încă de vineri, patru din cele 13 vouchere primite, administratorul declarând că le-a dat unor persoane care „au trecut întâmplător” pe la societate, în timp ce oamenii se declară nemulţumiţi.

Citește și: Ministrul Stroe vrea să doteze Poliţia cu Duster-uri prin Programul Rabla VIDEO

Firma Remat SA Bistriţa, administrată de Dan Bilegan, a primit 13 dintre cele 65 de tichete valorice care au fost alocate judeţului Bistriţa-Năsăud, patru dintre ele fiind distribuite încă de vineri, deşi programul „Rabla” a început abia luni.

Întrebat dacă a ţinut cont de faptul că peste o sută de persoane şi-au adus maşinile încă de acum trei săptămâni în faţa Remat şi au scris pe ele numere de ordine cu vopsea, Dan Bilegan a răspuns: „În Programul Rabla, se spune primul venit, primul servit. Eu de unde să ştiu care e primul venit? Cine se prezintă aici e primul venit pentru mine. Acum o să-i luăm pe primii nouă. Eu de unde să ştiu care sunt primii nouă? (…) Noi nu am făcut liste, nu am avut voie să facem liste”.

Luni, prima maşină care a intrat la Remat pentru a fi casată avea numărul trei.

Acest lucru i-a nemulţumit pe mai mulţi proprietari, care i-au cerut administratorului să respecte numerele scrise pe maşini.