Programul „Să creştem sănătoşi!”, implementat în mai multe şcoli. Ore de educaţie pentru nutriţie şi un stil de viaţă sănătos

Peste 125 de elevi din clasele primare (clasele 0 – IV) ale școlii gimnaziale „Barbu Delavrancea", din București, au participat, luna aceasta, la acțiunile programului Să creștem Sănătoși!, al cărui scop este să îi sprijine pe copii să pună bazele unui stil de viață echilibrat, ținând cont de importanța nutriției, a igienei și a mișcării. De la prima acțiune, în octombrie 2015, de Ziua Mondială a Alimentației, aproximativ 3.000 de elevi au participat la sesiunile programului desfășurat de Sodexo și studenții voluntari.

28 apr. 2017, 11:20

În anul școlar în curs, 940 de copii, de la trei școli din București și Ilfov, au parcurs cursurile adaptate pentru ei, într-un stil interactiv și cu multe exemple.

Elevii aprofundează prin joc reguli alimentare și noțiuni de bază despre nutriție și mișcare, sunt implicați în demonstrații ale metodelor corecte de menținere a igieniei și sănătății, la școală și acasă, și exersează acțiunile de oferire a primului ajutor în caz de accidente minore la școală, sub îndrumarea studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Până la finalul anului școlar în curs, programul „Să creștem sănătoși!” va fi implementat în mai multe școli din Bucuresti și din țară.

„Considerăm că obiceiurile sănătoase trebuie deprinse încă din copilărie și sunt absolut necesare unei dezvoltări armonioase. Iar prin aceste acțiuni, ne dorim să îi ajutăm pe elevi să afle noțiunile esențiale ale unui stil de viață echilibrat și, alături de studenții de la Medicină și de profesorii din școlile în care ducem programul, încercăm să vorbim pe înțelesul copiilor, pentru ca aceștia să fie mai receptivi la informații. Ne bucură deschiderea dascălilor, care au un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor pe toate planurile și care continuă să le ofere îndrumare, pentru ca aceștia să deprindă obiceiurile sănătoase pe care noi le promovăm în cadrul programului Să creștem sănătoși”, declară Codruța PÎȘĂ, Public Affairs & CSR Director, Sodexo România.

Alături de cursurile de educație pentru nutriție și un stil de viață sănătos, cele mai recente acțiuni ale programului Să creștem sănătoși! sunt inițiativele „Un Măr pe zi”, „Mănânc sănătos la școală” și retipărirea „Ghidului de Nutriție pentru copii”, elaborat împreună cu medicii nutriționiști de la Medicover.

La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate. Interacționând cu 75 de millioane de consumatori din 80 de țări, Sodexo are oportunitatea de a promova și încuraja principii sănătoase care să ducă la îmbunătățirea Calității Vieții oamenilor din toată lumea.